Daha lezzetli etler

Hürriyet Haber
03.03.2005 - 00:00 | Son Güncelleme :

Misafirlerinize et ikram etmek istiyorsunuz. Ama et bırakın lezzetli olmayı, bıçakla kesilmiyor bile! Oysa her şeyden önce yumuşak olmalıdır et.Etin yumuşak olup olmaması, hayvanın yaşına, kaslarının içinde bulunan yağ oranına ve hayvanın nasıl beslendiğine bağlıdır. Ayrıca pişirme tekniği de önemli. Bir kere etleri kızartırken, çok az yağ kullanıp önce yüksek ısıda kızartmak sonra birkaç dakika da kısık ateşte pişirmek gerekir. Etin lezzetine lezzet katan ve yumuşacık olmasını sağlayan işlemlerden biri de bir gece önceden terbiye etmektir. Bildiğiniz bir yerden alınmış, bir gece önceden terbiye edilmiş ve kömür ateşiyle ısınmış bir ızgarada pişmiş etler ve yanında nefis bir pilavÉ değmeyin yemeğin keyfine. İnce noktalarUnlu tezgahı kolayca temizleyebilmek için biraz tuz serptikten sonra nemli bir bezle silin. Peynirli nevizade makarnası6 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi1 paket burgu makarna1 su bardağı makarna suyu1 su bardağı çedar peyniri (rendelenmiş)1/2 su bardağı hazır süt kreması1 çay kaşığı tuz, karabiber3 yemek kaşığı zeytinyağıMakarnayı kaynayan tuzlu suya aktarıp karıştırdıktan sonra 10-12 dakika kadar haşlayın. Makarnalar süzgeçte beklerken, tuz, karabiber ve kremayı makarna tenceresine aktarın.(ocağın altı çok kısık olmalı yoksa krema kesilir) Üzerine zeytinyağı, makarna suyu ve çedar peynirini ilave edip sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca üzerine süzgeçte bekleyen makarnayı aktarıp tüm malzemeleri karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatıp, makarnayı bekletmeden servis tabağına alın. Üzerine yine rendelenmiş peynir serpiştirdikten sonra sıcak sıcak servise sunun. Vişneli Athena pastası8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 25 dakikaMalzeme listesi10 dilim tost ekmeği3 su bardağı dondurulmuş vişne2 su bardağı dondurulmuş frambuaz3 su bardağı toz şeker1 çay kaşığı tarçınTost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla kesip çıkarın. Ekmekleri 175 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar kızartıp çıkarın. Dondurulmuş vişneler, toz şeker ve tarçını tencereye aktarıp 5 dakika kadar pişirin. Üzerine dondurulmuş frambuazları da ilave edip 10 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Şimdi de kızarmış ekmekleri bu ılımış vişneli ve çilekli sosa batırarak yumuşatın. Ekmekleri, derin bir cam kabın dibini ve yan kısımlarını kaplayacak şekilde yerleştirin. Vişneli sosu, suyu ve taneleri ile birlikte ekmeklerin üzerine aktarın. Kalan ekmekle de meyvelerin üzerini kapatıp elinizle hafifçe bastırın. Meyveli pastayı buzdolabında bir gece bekletip servis tabağına ters çevirin. Kaymaklı dondurmayla birlikte servise sunun.

Etiketler:

EN ÇOK OKUNANLAR

    Koç Burcu
    21 Mart - 20 Nisan

    Kişisel farkındalığınızı arttıracak, bilgi kazanmanızı sağlayacak, ama bu esnada bütçenize çok fazla zarar vermeyecek şeyler planlamalısınız. Tüm...Koç Burcu - Bugün

    Boğa Burcu
    21 Nisan - 20 Mayıs

    Başarınızı diğerleriyle de kutlayabilirsiniz. Bilgi toplamalı, bilgilerin gerçekliğinden emin olmalı ve başladığınız işleri bitirmelisiniz. Fark yaratmak istiyorsanız,...Boğa Burcu - Bugün

    İkizler Burcu
    21 Mayıs - 20 Haziran

    Evinizde ve özel ilişkilerinizde yapacağınız değişiklikler duygusal anlamda istikararı sağlayabilir. İş birliğine açık olmanız durumunda, evinizi veya yaşadığınız yeri...İkizler Burcu - Bugün

    Yengeç Burcu
    21 Haziran - 22 Temmuz

    Önemli detayları atlamadığınızdan emin olun. İstediğinizi açık açık ortaya koymak işe yarar çözümler üretmenizde size yardım edebilir....Yengeç Burcu - Bugün

    Aslan Burcu
    23 Temmuz - 23 Ağustos

    Duygusal anlamda motive bir gündesiniz. Yanlış nedenlere dayalı değişiklikler yapmak doğru olmayabilir. Olayları doğru değerlendirmeli, daha alçak...Aslan Burcu - Bugün

    Başak Burcu
    24 Ağustos - 23 Eylül

    Sahip olduğunuzdan daha fazla paranız varmış hissine kapılmayın ve aşırı harcamalardan kaçının. Sizi motive eden kişilerle görüşebileceğiniz bir hafta...Başak Burcu - Bugün

    Terazi Burcu
    24 Eylül - 23 Ekim

    Bu hafta sonu, önemli kişisel değişiklikler yapmanız durumunda kendinizi çok iyi hissedebilirsiniz. Sizi bekleyen güzel bir gelecek varken lüzumsuz...Terazi Burcu - Bugün

    Akrep Burcu
    24 Ekim - 22 Kasım

    Dış etkilere bağlı duygusal durumlarla uğraşabileceğiniz bir hafta sonundasınız. Bazı kişilerin yapacağı son dakika değişiklikleri sizi asıl uğraşmanız gereken işlerden...Akrep Burcu - Bugün

    Yay Burcu
    23 Kasım - 21 Aralık

    Duyduğunuz her şeye inanmamalısınız. Belli anlaşmalar yapmadan ya da bazı sözler vermeden önce, kendi araştırmanızı bizzat yapmanızda fayda var. Bu hafta sonu, elinize...Yay Burcu - Bugün

    Oğlak Burcu
    22 Aralık - 20 Ocak

    Endişelerinizi dile getirerek olaylara netlik kazandırabilir ve doğru kararlar alabilirsiniz. Eviniz ve ailenizle bağlantılı konularla ilgilenirken daha sorumlu davranmalısınız....Oğlak Burcu - Bugün

    Kova Burcu
    21 Ocak - 18 Şubat

    Çok fazla bilgi paylaşımı size ters şekilde geri dönebilir ve size bazı bedeller ödetebilir. Bu hafta sonu, sevdiğiniz kişilerle ilişkilerinizi...Kova Burcu - Bugün

    Balık Burcu
    19 Şubat - 20 Mart

    Bu hafta sonu, bazı işleri ele alış veya uygulayış biçiminizi ya da bilgi edinme ev haber alma yöntemlerinizi gözden geçirebilirsiniz. Bu sayede kendinizi...Balık Burcu - Bugün