"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Daha lezzetli etler

Misafirlerinize et ikram etmek istiyorsunuz. Ama et bırakın lezzetli olmayı, bıçakla kesilmiyor bile! Oysa her şeyden önce yumuşak olmalıdır et.

Etin yumuşak olup olmaması, hayvanın yaşına, kaslarının içinde bulunan yağ oranına ve hayvanın nasıl beslendiğine bağlıdır. Ayrıca pişirme tekniği de önemli. Bir kere etleri kızartırken, çok az yağ kullanıp önce yüksek ısıda kızartmak sonra birkaç dakika da kısık ateşte pişirmek gerekir. Etin lezzetine lezzet katan ve yumuşacık olmasını sağlayan işlemlerden biri de bir gece önceden terbiye etmektir. Bildiğiniz bir yerden alınmış, bir gece önceden terbiye edilmiş ve kömür ateşiyle ısınmış bir ızgarada pişmiş etler ve yanında nefis bir pilavÉ değmeyin yemeğin keyfine.

İnce noktalar

Unlu tezgahı kolayca temizleyebilmek için biraz tuz serptikten sonra nemli bir bezle silin.


Peynirli nevizade makarnası

6 kişilik

Hazırlama süresi 10 dakika

Pişirme süresi 15 dakika

Malzeme listesi

1 paket burgu makarna

1 su bardağı makarna suyu

1 su bardağı çedar peyniri (rendelenmiş)

1/2 su bardağı hazır süt kreması

1 çay kaşığı tuz, karabiber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Makarnayı kaynayan tuzlu suya aktarıp karıştırdıktan sonra 10-12 dakika kadar haşlayın. Makarnalar süzgeçte beklerken, tuz, karabiber ve kremayı makarna tenceresine aktarın.

(ocağın altı çok kısık olmalı yoksa krema kesilir) Üzerine zeytinyağı, makarna suyu ve çedar peynirini ilave edip sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca üzerine süzgeçte bekleyen makarnayı aktarıp tüm malzemeleri karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatıp, makarnayı bekletmeden servis tabağına alın. Üzerine yine rendelenmiş peynir serpiştirdikten sonra sıcak sıcak servise sunun.

Vişneli Athena pastası

8 kişilik

Hazırlama süresi 15 dakika

Pişirme süresi 25 dakika

Malzeme listesi

10 dilim tost ekmeği

3 su bardağı dondurulmuş vişne

2 su bardağı dondurulmuş frambuaz

3 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla kesip çıkarın. Ekmekleri 175 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar kızartıp çıkarın. Dondurulmuş vişneler, toz şeker ve tarçını tencereye aktarıp 5 dakika kadar pişirin. Üzerine dondurulmuş frambuazları da ilave edip 10 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Şimdi de kızarmış ekmekleri bu ılımış vişneli ve çilekli sosa batırarak yumuşatın. Ekmekleri, derin bir cam kabın dibini ve yan kısımlarını kaplayacak şekilde yerleştirin. Vişneli sosu, suyu ve taneleri ile birlikte ekmeklerin üzerine aktarın. Kalan ekmekle de meyvelerin üzerini kapatıp elinizle hafifçe bastırın. Meyveli pastayı buzdolabında bir gece bekletip servis tabağına ters çevirin. Kaymaklı dondurmayla birlikte servise sunun.
X

YAZARIN DİĞER YAZILARI