Daha kaç bomba daha kaç Ümran

Güncelleme Tarihi:

Daha kaç bomba daha kaç Ümran
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 19:20

Dünya, Suriye’nin Halep kentinde hava saldırısında ölümden dönen 5 yaşındaki Ümran Daknes isimli Suriyeli çocuğu konuşuyor. Ümran, geçen yıl cansız bedeni Bodrum’da kıyıya vuran Aylan (3) bebek gibi savaşın acımasızlığının simgesi oldu.

Haberin Devamı

SURİYE’nin ikinci büyük kenti Halep’te muhaliflerle Esad rejimi arasındaki ‘savaşların anası’ olarak anılan çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken, yıkılan binanın enkazından yaralı olarak kurtarılan Ümran’ın “sakinliğini” gösteren görüntüler yürek parçaladı. Suriye ordusunun ya da müttefiki Rusya’nın önceki akşam Halep’in doğusundaki muhaliflerin kontrolündeki El Katerji mahallesinde düzenlediği hava saldırılarında 5 yaşındaki Ümran’ın yaşadığı ev de yerle bir oldu. Başından yaralanan, toz toprak içinde kalan Ümran, enkaz altından çıkarıldı, hemen ambülansa taşındı.

AMBÜLANS KOLTUĞUNDA

Ümran, kanlar içinde kalacak kadar yaralı olmasına rağmen ne ağlıyor ne yardım istiyordu. Saldırının şokunu atlatamayan çocuk, önce çevreye bakıyor, elini acıyan başına götürüyor. Daha sonra kanlanan elini ambülans koltuğuna sürerek temizliyor. Tek başına... Ne annesinin ne de babasının hava saldırısı sonrası hayatta olup olmadıkları bilinmiyor.

Haberin Devamı

Halep’te “M10” kod adlı sahra hastanesine yatırılan Ümran’ın doktoru Usame Ebu El Ezz, çocuğun beyninde şans eseri hasar bulunmadığını ve tedavisinin ardından taburcu edildiğini söyledi. Muhalif ve aktivistlerin çatışmalarla ilgili haber yaptığı Halep Medya Merkezi isimli grubun çektiği, Ümran’ı hayata tutunurken yaşadığı dehşeti gösteren kareler, Suriye’deki iç savaşın dehşetini bir kez daha tüm dünyanın yüzüne çarptı. Hava saldırısının yaşandığı gece aynı hastaneye 12 çocuk yaralı olarak getirildi. Suriye’deki iç savaşta ise şimdiye kadar 14 binden fazla çocuk yaşamını yitirdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!