'Daha güzel bir Türkiye olacak'

Güncelleme Tarihi:

Daha güzel bir Türkiye olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 00:26

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, referandumla ilgili “Ülkemizde pek çok kişi ‘16 Nisan’dan sonra ne olacak’ sorusunu soruyor. 16 Nisan sonrası demokraside, hak ve özgürlüklerde daha güzel bir Türkiye olacak. ‘AK Parti bizim yaşam koşullarımıza müdahale ediyor’ diyorlar. Kardeşlerim hanginize müdahale edildi” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de, ‘Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet Programı’nda özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

HANGİNİZE MÜDAHALE EDİLDİ
“Benim de sesim gittiği için sizler benim sesim olacaksınız. Ülkemizde pek çok kişi ‘16 Nisan’dan sonra ne olacak’ sorusunu soruyor. Bu soruya en güzel cevabı sizler vermişsiniz. Söyleyeyim, daha güzel bir Türkiye olacak. Bazı gerçekler var ki gözü olup da görmeyenler olur. Kulağı olup duymayanlar olur, dili olup gerçeği söylemeyenler olur. Demokraside daha güzel bir Türkiye gelecek. Hak ve özgürlüklerde daha güzel bir Türkiye olacak. ‘Bu AK Parti bizim yaşam koşullarımıza müdahale ediyor’ diyorlar. Burada güzellik uzmanları var. Kardeşlerim hanginize müdahale edildi? Hanginizin gelip de dükkanları kapatıldı? Biz geldik, işte 14 sene, ‘Biz artık kapatıyoruz’; böyle bir müdahale söz konusu mu, değil. Bunlar yalan makinesi.

BEDEL ÖDEYECEK, LAMI CİMİ YOK
Terörle mücadelede daha güzel bir Türkiye olacak. Şu anda terörün belini kırıyoruz. Tendürek Dağları’nda, Cudi’de, Gabar’da, Bestler Deresi’nde şu anda inlerine girdik. Sadece içeride değil, Suriye’de de Cerablus, Rai, Dabık, bütün buralardan DEAŞ’ı, PYD’yi temizleyerek yolumuza devam ediyoruz. Bu ülkede huzurumuza kim musallat olursa bedelini ödeyecek. Hiç bunun lamı cimi yok. Bölgemizdeki sorunların çözümünde daha güzel bir Türkiye olacak. 16 Nisan’a husumetin ve taassubun kör ettiği gözlerle değil, akıl gözüyle, gönül gözüyle bakan herkes bu güzellikleri görecektir.

ADETA BURNUMUZDAN GETİRDİLER
Son 14 yıldır yaptığımız tüm reformlarda, attığımız tüm adımlarda, hayata geçirdiğimiz tüm projelerde bize çelme atanlar, adeta burnumuzdan getirenler şimdi bize bu 14 yılı örnek gösteriyorlar. İyi de bu dönemdeki çalışmalar, onların sistemin zaaflarını kullanarak önümüze çıkardığı tüm engellere rağmen yapılmıştır. Biz neyi başardıysak bunlara rağmen başardık. Bu dönemlerde yaşanan krizlerin, kaosların, acıların en önemli kaynağı yönetim sistemimizin eksiklikleridir.

ÖLDÜREN KÜRT, ÖLDÜRÜLEN KÜRT
7 Haziran seçimlerini, daha seçim sonuçları resmen açıklanmadan verilen beyanatları hatırlıyorsunuz değil mi? ‘Cumhurbaşkanlığı makamı tartışmalı hale gelmiştir’ demişlerdi. Seçimin hemen ardından Diyarbakır’ı hatırlayın. 53 Kürt kardeşimizi öldürdüler. Öldüren Kürt, öldürülen Kürt. Bunların benim Kürt vatandaşlarımı temsil etmek gibi bir derdi yok. Bunlar insan düşmanı. Şahsımı kastederek ‘Şu anda siyaseten ve hukuken boşlukta olan bir kişi vardır’ demişlerdi. Halbuki 7 Haziran’da seçimlere giren Cumhurbaşkanı olarak ben değildim, siyasi partilerdi. Buna rağmen hemen ülkemize ağır maliyetleri olacak bir siyasi kavganın, kaosun, çatışmanın taşlarını döşemeye başladılar. Gazi Mustafa Kemal’in partisini, bölücü örgütün siyasi uzantılarını iktidara taşımak için koltuk değneği yaptılar. Tüm değerlerini, savunduklarını iddia ettikleri tüm ilkeleri iktidara gelebilmek uğruna ayaklar altına aldılar. Şayet o seçimden sonra bu zihniyet bir şekilde hükümet kurabilmiş olsaydı Türkiye’nin neler yaşayabileceğini düşünebiliyor musunuz?”

GETİR BAKAYIM KARARNAMEYİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet Programı’nda güzellik uzmanlarıyla bir araya geldi. Erdoğan konuşmasının sonunda hazırlanan kararnameyi isteyerek canlı yayında imzaladı.

Daha güzel bir Türkiye olacak


Erdoğan, “Özel kalem müdürüm Hasan Bey nerede? Getir bakalım kararnameyi. Güzellik uzmanlarının tıbbi cihaz kapsamına girmeyen cihazları kullanarak tıbbi amaçlı olmayan işlemleri yapabilmesini düzenleyen Bakanlar Kurulu kararını imzalıyorum” dedi. Kararnameyi imzalaması sırasında İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayşe Aydın’ın sevinci dikkat çekti. Cumhurbaşkanı’nın “Kararnameyi imzalıyorum” demesi üzerine Aydın, elleriyle yüzünü kapatarak gözyaşlarını gizlemeye çalıştı. / Selahattin SÖNMEZ

BAKMADAN GEÇME!