Daha güçlü bir hafıza için 8 tavsiye

Güncelleme Tarihi:

Daha güçlü bir hafıza için 8 tavsiye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 09:19

Genç yaşlı demeden birçok insanın ortak problemi olan unutkanlığı yenmek sizin elinizde. İşte daha güçlü bir hafızaya sahip olmak için uygulayabileceğiniz 8 yöntem...

Haberin Devamı

Gün içerisinde sık sık yaşanan unutkanlıklar birçok kişinin en önemli sorunlarının başında geliyor. "Anahtarları nereye koydum? Bu dolabı neden açmıştım? Telefonumu nerede bıraktım?" Bu gibi sorular ilerleyen yaşlarda sıkça görülmesine rağmen, genç ve orta yaştaki birçok insanın da ortak problemi haline geldi. Peki, unutkanlığı önlemek ve daha güçlü bir hafıza için neler yapılmalı? İşte 8 maddede daha güçlü hafızaya sahip olmanızı sağlayacak tavsiyeler:

1. Her gün bir şeyler öğrenmeye devam edin. Kitap okumak, yeni makaleler okumak, bulmaca çözmek bunların başında geliyor. Hatta yeni bir dil öğrenmeye de çalışabilirsiniz. Beyniniz öğrenmeye açtır. Bu sebeple siz yeni bir şeyler öğrenmeye devam ettikçe, o da daha güçlü bir hale gelecektir.

2. Düzenli ve kaliteli uyuyan insanların daha güçlü hafızaya sahip olduğu gözlenmiştir. Günde en az 8 saat uyuyun ve uykunuzu gece saatlerinde almaya dikkat edin. Çünkü gündüz uykusu ile gece uykusu aynı kalitede değildir.  

Haberin Devamı

Daha güçlü bir hafıza için 8 tavsiye

3. "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" ifadesi çok doğru. İnsan vücudu ne kadar sağlıklı olursa beyin ve hafıza da o kadar sağlıklı olur. Bu nedenle egzersiz yapmak oldukça önemli. Yürüyüşler, tempolu koşular, basit egzersizler güçlü bir hafıza için önemli bir yere sahip. Mutlaka gün içinde az da olsa bunları yapmaya çalışın. Kısa mesafeli yerlere giderken araç kullanmayın, asansör yerine merdivenleri tercih edin.

4. Güçlü bir hafıza için en temel konulardan biri de beslenme. Bol sebze ve meyve tüketimi hafızanızı güçlendirecektir. Bunun yanında sık tüketilen alkol ve sigara da hafızanızın düşmanıdır. Bu alışkanlıkları mümkün olduğunca en aza indirin, hatta bırakın. Aynı zamanda fındık, ceviz, badem, balık gibi besinleri beslenme programınıza düzenli olarak dahil edin. Protein tüketmeyi ihmal etmeyin.

Daha güçlü bir hafıza için 8 tavsiye

Haberin Devamı

5. Sosyal ilişkiler kurun. Kendinize yeni hobiler edinin. Böylece hem keyifli vakit geçirirsiniz, hem de zihniniz öğrenmeye devam eder. Böylece daha güçlü bir hafızaya sahip olursunuz.

6. Stresinizi yönetin. Sürekli gergin ve stresli olanlar öğrenme güçlüğü çeker ve odaklanma sorunu yaşar. Bu da büyük oranda unutkanlığa yol açar. Bunu önlemek için olumsuz düşünceleri ve stresi hayatınızdan çıkarın.

Daha güçlü bir hafıza için 8 tavsiye

7. Vitamin takviyesi alın. Eğer yeterli beslenemediğinizi düşünüyorsanız Omega-3, A ve C vitaminleri alın.

8. Zihninizi tembelliğe iten şeylerden uzaklaşın. Televizyon izlemek, sürekli bilgisayarda vakit geçirmek ve asosyal bir hayat sizi tembelliğe alıştırır. Bu sebeple bu alışkanlıkları en aza indirin.

BAKMADAN GEÇME!