Daha çok para

Selim AKÇİN
Haberin Devamı

TGRT'nin gece haberlerinde izledim. Eminim ana haber bültenlerinde de vermişlerdir. TGRT Genel Müdürü Ali Baransel, bir bayram mesajı yayımlamış. Bunu da genel müdürü olduğu televizyondan milyonlarla paylaştı. Cumburbaşkanı, Başbakan ve Diyanet İşleri'nin mesajlarına alışkın olduğumdan Baransel'inki biraz garibime gitti. Üstelik öyle bir iki satır da değil. Bayağı uzun bir metindi. Ali Bey, mutlaka kıymetli bayram mesajını acaba tebrik kartları yoluyla ve mümkünse postane aracılığıyla yapsaydı, sorun yoktu. Ama haberlerde, fotoğrafı eşliğinde olunca insanın ister istemez aklına bunun neyi haber sorusu geliyor.

Bayram mesajı dedik devam edelim. Kral TV'nin VJ'leri bayramda, yıl boyu kliplerini yayınladığı ünlülerle canlı telefon bağlantısı kurdu. Onların da bayramla ilgili birkaç sözü olur düşüncesindeydiler. Tamam onlardan sosyal mesajlar, derinlikli laflar beklemiyoruz. Ama her gün gözümüzün içine sokulan, sanatçı diye bize tanıtılanlardan en azından dört tane düzgün cümleyi art arda kurmalarını istemek fazla mı olur sizce?

Bayram dedik mesaj dedik, eğlencelere değinmeden olmaz. Ekonomik krizin TV'leri de etkilediği bir dönemi yaşıyoruz. Bunu ekran karşısına oturan herkes anlıyor. Tadı yok, tuzu yok. Bayram eğlenceleri için de aynı tanımlamayı yapmak yanlış olmaz. Mahsun Kırmızıgül ile Ebru Gündeş, yılbaşı gecesi ne yaptılarsa bu bayramda da onu yaptılar. Ne eksik ne fazla. TGRT'de Ramazan boyunca ‘‘Sabahın Seda'sı’’ ve ‘‘Yetiş Bacım’’ programlarıyla günde iki kez izleyicinin karşısına çıkan, salı günleri bu sayıyı ‘‘Salı Sallanır’’la üçe çıkaran Seda Sayan, TGRT'nin bayram eğlencesini de sundu. Sanki ülkede, iki saz, iki ünlü getirip üstüne de bol bol cıvıklık yapacak başka isim yokmuş gibi. Hadi diyelim TGRT ondan bir şey, reyting umuyor. Ya Seda Sayan, hiç yüzüm eskir diye düşünmüyor mu? Ayrıca sayın Sayan, ‘‘Sahneyi seyirci halen gülerken terk etmek gerek. İnsanları sıkma riskine giremem’’ diyerek haftada 1.7 trilyonu reddeden ünlü şovmen Jerry Seinfeld kadar tok gözlü değil ki.



Yazarın Tüm Yazıları