Daha az kart çıkmalı

Güncelleme Tarihi:

Daha az kart çıkmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 00:00

Jaap Uilenberg, "Kart enflasyonunun çeşitli dezavantajları var. Hakemlerin kişiliğini ortaya koyması ve kart konusunda daha dikkatli davranması gerekiyor. Eğer pozisyonda tereddüt olursa, kart gösterilmemesinde yarar var" dedi.

TÜRKİYE’den sorumlu UEFA Hakem Sorumlusu Jaap Uilenberg, Türk hakemlerinin daha az kart kullanması gerektiğini bildirdi. Antalya’da yapılan hakem seminerinde görüşlerini ortaya koyan Uilenberg, "Kart enflasyonunun çeşitli dezavantajları var. Benzer sıkıntı diğer ülkelerde de yaşanıyor. Hakemlerin kişiliğini ortaya koyması ve kart konusunda daha dikkatli davranması gerekiyor. Yani iyi bir diyalog ile bu sorun giderilebilir. Eğer pozisyonda tereddüt olursa, kart gösterilmemesinde yarar var" dedi.

Delgado’nun 2. kartı doğru

Ligin ilk yarısında yaşanan tartışmalı bazı kararlara da değinen Uilenberg, Cüneyt Çakır’ın Beşiktaşlı Delgado’ya gösterdiği ikinci sarı kartın doğru olduğunu ifade etti. Jaap Uilenberg, gol sonrası tribüne çıkarak eşini öpen Tabata’ya hakem Özgüç Türkalp tarafından sarı kart gösterilmemesini ise hata olarak yorumladı.

Türk hakemliğinin iyi bir yolda olduğunu kaydeden Uilenberg, "Hakemlerinizin 2012 ya da 2014’ü kendilerine hedef belirlemesi gerekiyor. Halen Cüneyt Çakır ve Selçuk Dereli ön planda bulunuyor. Ama Avrupa’da pek çok hakem bir süre sonra sahalara veda edecek. Bu doğrultuda Türk hakemlerine şans doğacak. Uluslararası platformda Türk hakemliği geri planda kaldı.

Türk hakemliği geri planda


FIFA listesindeki Türk hakemlerinin isminin sık sık değiştirilmesi bunda önemli rol oynadı. Eğer daha tutarlı davranılsaydı hakemleriniz Avrupa’da kritik maçlarda görev yapabilirdi" şeklinde konuştu. Uilenberg, Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu’nun başında basketbol kökenli Kemal Dinçer’in bulunmasına atıfta bulunarak, "Böylesine bir kurulun başında futbol hakemi kökenli bir ismin yer alması lazım" dedi. n Atilla TÜRKER

10 KiŞi BIRAKTI

Beşiktaş Kaptanı Delgado, Galatasaray karşısında gördüğü kırmızı kartla eleştirilmişti. 44. dakikada sarı kart gören Arjantinli futbolcu, 51. dakikada Barış’a yaptığı faulün ardından hakem Cüneyt Çakır’a kart işareti itirazında bulunduğu için ikinci sarıdan oyundan atıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!