DaÄŸlara gel daÄŸlara

Kar-kış-kıyamet zamanları kayakseverler için yılın en güzel dönemi! Peki bu sezon nereler moda? Yeni kayaklar neler? Kayak ve snowboard’un dışında hangi aktiviteler denenmeli?

Haberin Devamı

Fransa ve İsviçre Alpleri her daim moda. Ama geçen yıl karın az olması ve bu yıl kayağı ‘lüks spor’a dönüştüren fiyatlarıyla kayakçılar yeni kayak merkezlerini keşfetmek için başka dağlara yöneliyor.
Bu sezon, mutlaka denenmesi gereken yerlerin başında Rusya’daki Soçi geliyor. Karadeniz kıyısındaki küçük sayfiye kasabası Soçi, Rus elitlerin gözde yaz tatili durağı olarak biliniyor. Ama tam bir spor meraklısı olan Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in özel çabasıyla 2014 Kış Olimpiyatları’nın ev sahibi olmaya hak kazandı. Bu vesileyle Soçi’ye 90 kilometre uzaklıktaki Krasnaya Polyana bölgesine sıfırdan Fransız Alpleri’ni aratmayacak bir kış sporları merkezi kuruldu; Rosa Khutor. Rusların inşa ettiği ama Fransızların işlettiği Rosa Khutor’u geçen hafta gördüm. Hem pistleri hem de kar kalitesiyle gerçekten Fransız Alpleri’nin minyatür ve hesaplı versiyonu. Üstelik Alpler’de zirveden Karadeniz manzarası yok!
Popüleritesi giderek artan bir diğer rota da Doğu Avrupa. Yan komşu Bulgaristan’daki Bankso makul fiyatlarıyla en popüler duraklardan. Bankso’yu Borovets ve Pamporova izliyor. Pistlerin sayısı ve zorluğu, Alpler’deki kayak merkezleriyle kıyaslandığında daha mütevazı. Ancak ‘hesaplı keyif kayağı’ isteyenler için ideal. Romanya’daki Poiana Brasov ve Slovenya’nın Avusturya-İtalya sınırındaki kayak merkezi Bohinj de gözde merkezlerden.

Haberin Devamı

YENÄ° KAR EÄžLENCELERÄ°

Muhafazakar bir kayakçı olarak snowboard’u kabullenmem bile zaman almıştı... Oysa o daha sadece bir başlangıçmış! Kar eğlencelerine sürekli yenileri ekleniyor...
- Ski-Joring: Su kayağı gibi... Yalnızca su yerine kar üstündesiniz, tekne yerine de sizi bir at çekiyor! Neyse ki atı sizin kontrol etmeniz gerekmiyor. At dışında köpeklerle de yapabiliyorsunuz ama o zaman tüm hakimiyet sizde.
- Para-skiing: Rusya’daki arama kurtarma ekiplerinin arasındaki bir eÄŸlence olarak ortaya çıkan bu yeni spor  Avrupa’daki merkezlere ulaÅŸtı.Â
- Split-boarding: Hem kayak hem de snowboard yapmayı seviyor ve aynı anda yapamadığınıza üzülüyor musunuz? Buyrun, en sevdiğiniz iki kış sporunu birleştirme imkanı!
- Air-boarding: Okyanusta yapılan vücut sörfüne benziyor. Şişme bir kızakla karın üstü aşağı kayıyorsunuz. İsviçre’de icat edilen air-boarding Amerika’daki kayak merkezlerinde çok moda. Yatarak kaydığınızdan kızaktan farklı olarak çok daha fazla hız yapabiliyorsunuz.
- Ski-cross: İlk defa Vancouver’daki 2010 Kış Olimpiyatları’nda yeni bir disiplin olarak kabul edildi. Motorcross’tan ilhamla ortaya çıkan ski-cross’da kayakçılar doğal arazide hem de rampalardan oluşan özel pistte zamana karşı yarışıyor.

FETÄ°Åž

Haberin Devamı

Ä°ster daÄŸda ister ÅŸehirde,
Acil durumlarda susuz kalmamak için,
Deri J.CREW matara
Fiyatı: 42.50 dolar
www.jcrew.com

Yazarın Tüm Yazıları