Dağda Karfest heyecanı

Özel Yüzyıl Işıl Okulları tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen kış oyunları festivali "Karfest", geçtiğimiz hafta sonu Uludağ’da yapıldı.

Mayadrom Sports Center ana sponsorluğunda yapılan "Karfest 2007", Marmara bölgesi okullarından yaklaşık 300 öğrenci ve veliyi bir araya getirdi. "6-7 Yaş Temel Eğitim Grubu"nun meşalelerle yaptığı gece kayağıyla başlayan festival kapsamında büyükler, gençler, çocuklar, minikler ve okul öncesi minikler kategorilerinde yarışlar düzenlendi. Büyük slalom ve snowboard yarışlarında ünlülerin çocukları da vardı. 3 gün süren yarışlarda Buse Terim, Lal Denizli, Hiran Sel, Ada Hunca, Kaan Taşkent, Üstün Üstünkaya gibi isimler yer aldı. Buse Terim ve Lal Denizli kendi kategorilerinde birinciliği kazanırken, Esra Üstünkaya ise oğlu Üstün’ün yanından bir an olsun ayrılmadı.

Eve eli boş döndü

Alif Art Antikacılık tarafından önceki gün Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen Bahar Müzayedesi’nde Osman Çarmıklı’ya rastladım. Antika eserlere ve tablolara düşkünlüğüyle tanınan Çarmıklı, müzayedede ünlü oryantalist Ayvazovski’nin "Kırım Sahili Açıklarında Yelkenli Mavna" adlı başyapıtını almak istedi, ama bu isteği gerçekleşmedi. 250 bin YTL açılış fiyatıyla satışa çıkan tablo, açık artırma sonucunda 900 bin YTL’ye el değiştirdi. Tabloyu Rus milyarder Roman Abromoviç’in aldığı ileri sürüldü. Diğer yandan müzayedeyi takip eden Gül Ergi ve Gülay Kamaz da almak istedikleri eserleri başkalarına kaptırdı.

Oksijenle gelen güzellik

Selin Fadıllıoğlu ile sözlüsü Mehmet Çolakoğlu’na geçtiğimiz akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen davette rastladım. Fadıllıoğlu son derece formda görünüyordu. Yüzünün ışıl ışıl görünmesinde, geçtiğimiz ay Bebek’teki bir merkezde yaptırdığı oksijen terapisinin de büyük etkisi varmış duyduğuma göre... Henüz 30’lu yaşlarda olmasına rağmen yeni güzellik tekniklerini denemekte vakit kaybetmeyen Selin Hanım’ın, gelecekte en az anneannesi Yüksel Behlil kadar güzel ve dinç görüneceği kesin...

VIP müşteriler

Aylin Benardete, eşi Olivier Reza’nın işleri nedeniyle New York’a dönmesiyle İstanbul’da yalnız kalan Yosun Mermerci’yi hafta sonunda eğlenmek için dışarı çıkardı. İki arkadaş, Taksim’deki popüler kulüplerden birine gitti. Mekan popüler olunca, gidilen gün de hafta sonuna denk gelince, kapıda uzayıp giden bir kuyrukla karşılaşmaları kaçınılmazdı; nitekim öyle de oldu. Ancak bu kuyruk onların canını sıkmadı. Çünkü kapı görevlileri iki arkadaşı görür görmez içeri girmeyi bekleyen kalabalığı yararak yanlarına gitti ve sıra bekletmeden Benardete ile Mermerci’yi kulübe aldı.

Okul için arazi bağışladı

Müteahhit Ali Ağaoğlu, liseyi okuduğu Kabataş Erkek Lisesi’nin vakfına Ümraniye’de arsa bağışladı. Ali Bey, bugünkü değeri milyon dolarlarla ölçülen arsanın üzerine bir de okul yaptırıyor. Vakfa bağışlayacağı okul için de bağış yapacağını söyleyen Ağaoğlu, geçtiğimiz gece Cahide-Variete’de yeni yaşını kutladı. Ama biraz dertliydi...

Annesinin adına yaptırdığı okula Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müdür yerine ilköğretim öğretmeni atandığını ve bu durumun kendisini çok rahatsız ettiğini söyleyerek arkadaşlarına dert yanıyordu. Ünlü müteahhit, bu kutlamanın ertesi günü ise 10 bin konutluk inşaatını kontrol etmek üzere Bodrum’a gitti.

İzmir’den kopamıyor

İzmirli ünlü balet Tan Sağtürk, dört günlük Fransa gezisinin ardından doğup büyüdüğü şehre giderek yakınlarıyla hasret giderdi. Adı son zamanlarda Kanal D ekranlarında yayınlanan "Binbir Gece" dizisinin güzel oyuncusu Bergüzar Korel ile anılan Sağtürk, objektife İzmir-Esendere’deki Murat, Nurgül Aydın kardeşlerin sahibi olduğu Ödemiş Köfte Salonu’nda takıldı. Burada yakın dostlarıyla yemek yiyen balet, mekanın sahibi Nurgül Hanım’la arkadaşlıklarının da çok eski yıllara dayandığını söyledi.

Cengiz Han’ın torunları Lütfi Kırdar’da

Cengiz Han’ın efsanevi yaşam savaşı, 9 Mart günü saat 20:00’de Lütfi Kırdar Exhibition & Convention Center’da sahnelenecek. Leong T. Lau’nun yönetmenliğindeki gösteride Tai Chi’nin akıcı figürleri ve savaş sanatları dinamiklerinden esinlenilmiş koreografi, ateş dansı ile birleşiyor ve ihtişamlı dramatik sahneler yaratıyor. Gösteri, ağustos ayında da Side Antik Tiyatro’da, 19 performansla sanatseverlerin karşısında olacak.

Bebek’te Latin ateşi

İstanbul eğlence hayatının gözde kulüpleri, müşterilerini tekdüze eğlenceden kurtarmak için haftanın değişik günlerinde farklı konseptlerde partiler düzenliyor. 80’ler partileri ve jazz geceleri bunlar arasında en revaçta olanlar... Bebek’teki Lulu’s Bar ise yarın akşam Olmeca Latin Party ile müşterilerine sıcak dakikalar yaşatacak. Latin müziğin en iyi DJ’lerinden Barthez’in çalacağı Olmega Latin Party, sabah 04.00’e kadar devam edecek.
Yazarın Tüm Yazıları