Dağcılardan Atatürk anısına zirve yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Dağcılardan Atatürk anısına zirve yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2014 15:52

- Kütahya'nın Gediz ilçesinde buluşan 130 dağcı, Atatürk anısına Murat dağına tırmandı

Haberin Devamı

KÜTAHYA (AA) - Gediz ilçesinde buluşan 130 dağcı, Atatürk Haftası dolasıyla bölgenin en yüksek dağlarından Murat Dağı'nın zirvesine yürüyüş gerçekleştirdi.

Pusula Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Kulübü (PADOK) öncülüğünde, İzmir'den Dokuz Eylül Dağcılık Kulübü (DEDAK), İzmir Doğa ve Dağcılık Kulübü, İzmir Kordelya Dağcılık Kulübü, Eskişehir Dağıclık Kulübü, Dumlupınar Üniversitesi Dağcılık Kulübü, Akşehir Dağcılık ve İhtisas Kulübü'nden yaklaşık 130 dağcı, ilçede bir araya gelerek Murat Dağı'nın 2 bin 312 metre zirvesine yürüyüşe başladı.

Daha önce Çavdarhisar ilçesinde bulunan Aizanoi Antik Kenti gezen grup, ilçeye gelerek dağın 450 rakımlı tepesinde bulunan Arapoğlu Yaylası'na çıktı.

Burada kamp kuran dağcılar, gece kamp ateşi etrafında Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi.

Haberin Devamı

Sabah, yürüyüşlerine devam eden dağcı grup, yaklaşık 6 saatlik yürüyüşün ardından dağın 2 bin 312 metre yüksekliğinde bulunan zirvesine ulaştı.

Burada Atatürk anısına bir dakika saygı duruşunun ardından katılımcılara sertifika verilerek, yürüyüş tamamlandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kütahya İl Temsilcisi Zekiye Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, tırmanma faaliyetinin çok güzel geçtiğini, böyle bir etkinliği Kütahya'da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bu tırmanışın kendilerine çok iyi tecrübe kazandırdığını ifade eden Kaya, "Bu etkinlikte bizi yalnız bırakmayan ve emeği geçen dağcı ve sağlık ekibi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!