Dağcılar, 3 bin 524 metrede zirve yaptı

Güncelleme Tarihi:

Dağcılar, 3 bin 524 metrede zirve yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 14:50

MERSİN Dağcılık Spor Kulübü (MERDAK) ev sahipliğinde düzenlenen 10’uncu Muzaffer Erol Gez Dağcılık Şenliği ve Medetsiz Tırmanışı’nda Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 114 dağcı 3 bin 524 metreye çıkarak zirve yaptı.

Haberin Devamı

Etkinliğe, Adana, İstanbul, Manisa, İzmir, Uşak, Denizli, Antalya, İskenderun, Hatay, Kahramanmaraş, Hakkƒri, Tekirdağ, Kütahya, Aksaray, Muğla, Bursa’dan dağcılar katıldı. Çamlıyayla İlçesi’ne bağlı Karboğaz’daki kamp alanında bir araya gelen dağcılar burada çadır kurduktan sonra tırmanış öncesi antrenman yaptı. Gecede çadırlarda uyuyan dağcılar, sabaha karşı yürüyüşe geçti.

Rehberliği ve liderliğini Hüseyin Karabulut, artçı olarak Gülperen Demirçelik ve Abdurrahman Harikci’nin görev aldığı ekip 7 saatlik yürüyüşte, patikalardan, dağ yamaçlarından geçti. Dağcılar zaman zaman da kar üzerinde yürüyerek 3 bin 524 rakımlı Medetsiz tırmanışını başarı ile tamamladı.

MERDAK Başkanı Hüseyin Tunç, dernek olarak her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen tırmanışını ’sorunsuz ve başarı ’ile tamamladıklarını söyledi. Tunç, aylardır hazırlığı yapılan etkinliğin Türkiye’deki dağcılar arasında önemli bir parkur olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!