Dağ fare doğurdu

BODRUM’dan Tuğrul Saltukoğlu anlatıyor: Bana göre yabancı bayraklı yatlara Türk bayrağı çektirme girişimi tam bir fos çıkmıştır. Zira yapılan yeni düzenlemeyle sadece ve sadece mevcut Türk bayraklı teknelerin ödedikleri MTV indirilmiştir. Mevcut yabancı bayraklı teknelere hiçbir fayda sağlanmadığından bunlar yine karasularımızda gezinen teknelerin % 80’ini teşkil etmeye devam edeceklerdir.

Haberin Devamı

Yabancı bayraklı teknelere Türk bayrağı çektirme girişimi fos çıktı

1- Kullanılmış teknelerin gümrüksüz (KDV + ÖTV) ithali serbest olmadıkça... 2- Yeni ithal teknelerden gümrük (KDV + ÖTV) alınmaya devam edildiği sürece ülkemiz karasularında ve dünya denizlerinde Türk bayrağımızı pek göremeyeceğiz. Almanya’da mukim bir vatandaş: "...bu tekneyi AB suları dışında bağlayacağım dediğinde KDV’sini (MwSt) geri alıyor ve Alman bayrağını yılda sadece ADAC’a 13 EURO ödeyerek teknesinde sallandırabiliyor.

ABD cüzi bir meblağa bayrağını tüm dünya sularında gezdiriyor. Güney Afrika Cumhuriyeti hiç para istemiyor, yeter ki bayrağı dolaşsın. Biz en akıllı mahluklar olarak hálá işin farkına varamadık. Ama vatan-millet-Sakarya denilince mangalda kül bırakmıyoruz.

GÜNÜN SÖZÜ
"Hakikatin hatırı, dostun hatırından üstündür"
(Hz. Ali)


Hedefimiz teknelere Türk bayrağı çektirmektir, buna ben de dahil olmalıyım ve teknesini Tuzla’da yaptırmakta olan Rahmi Koç da...
Tuğrul SALTUKOĞLU- BODRUM

Türk halkı telefon ücretinde kazıklanıyor

NİSAN 2009 ayına ait tarafımıza gelen telefon faturasına göre 36.28 TL’lik konuşma yapmışız. Toplam ödeyeceğimiz para 63.59 TL. Yani 27.31 TL’yi vergi olarak ödüyoruz.

Jettfon (Ne demekse, Türkçe’de böyle bir kelime yok) kampanyası ile ayda 62.00 TL ödenirse şehiriçi ve şehirlerarası bedavaya geliyor. Yani uluslararası ve ADSL kapsam dışında.

Almanya’da şirketimiz var, bir kampanyaya dahil olduk. Ayda 45 Euro ödeme yapıyoruz. Bunun karşılığında şehiriçi, şehirlerarası, uluslararası ve ADSL bedava.

Yani ülkemizde ADSL ve uluslararası konuşmaları katarsak Almanya ile sınırlanınca iki misli para ödüyoruz. Siz ayrıca Almanya’nın gelir düzeyini hesaplarsanız?

Yine kandırılıyoruz.
Nejat TEKİNER

Çanakkale kahramanları da gıyaplarında yargılanır mı

ULUSALCILIK suç oluyor. Anzakları yenenler de ulusalcıydı. Naylon milliyetçi değillerdi. Bunu da vurgulayalım.

Şimdi ben Anzakları yenen Çanakkale kahramanlarının ulusalcı olmaları nedeniyle acaba zaman gelir de gıyaplarında yargılanırlar mı diye endişe etmeye başladım.

Damat Ferit ve Ali Kemal’e ise iade-i itibar konusu gündeme er geç gelecektir.

Çünkü bunlar ulusalcı olmadıklarını zaten hiç kuşku bırakmayacak şekilde ispat etmişlerdi.
Osman AKGÜN

Ali’yi Veli yaptık Veli de Ali oldu

BEN mesleğim itibarıyla uydu yayınlarını çok yakından takip ediyorum. Son zamanlarda TRT büyük atılım yaparak yeni kanallar kurdu diye kamuoyuna lanse ediliyor. TRT 6’yı bir kenara koyarsak aslında değişen bir şey yok. Eskiden adı TRT-TURK olan kanalın adı TRT-Avaz oldu (Yani uydudan yayın yaptığı transponder’ın frekansı bile değişmedi). Eskiden adı TRT-Int olan kanalın adı da TRT-TURK oldu, onun da uydudan yaptığı transponder’ın frekansı değişmedi. Aslında değişen hiçbir şey yok. Ben bir elektronikçi olarak halkın aptal yerine konmasına çok kızıyorum. Ali’yi Veli’yi yapıyorsun, sonra Veli’yi Ali yapıyorsun. Çok iş yaptım diye hava atıyorsun, halk da bunu yiyor. Daha kötüsü gazeteciler de bunu yiyor. Özetlersek...

1) TRT-TURK, TRT-Avaz oldu.

2) TRT-INT, TRT-TURK oldu.

Yani; kanal sayısı artmadı.

Ayrıca; bu ülkenin bütün orta dalga ve uzun dalga vericileri geçen yılın sonundan beri kapalı. TRT’ye mail atarak sordum, cevap bile vermediler. Basında aradım, hiçbir şey bulamadım. Bizim basın Kürtler ve Ermeniler haricinde başka bir şeyle ilgilenmiyor. Sonra internette bazı meraklı vatandaşların yazdığı yazılara ulaştım. TRT çok elektrik tüketiyor diye bu vericileri kapatmış. Sadece sabahları bir saat yayın yapacaklarmış. TRT’nin bunu sitesinde bildirmesi gerekiyordu. Bu vericiler çok geniş bir kapsama alanına sahip. Bilhassa şehirler arasında araba ile yolculuk yapılırken çok yararlı oluyor. FM vericiler gibi coğrafi engellerden fazla etkilenmiyor. Ben şimdiye kadar bir ülkenin o ülkeyi temsil eden orta ve uzun dalga vericilerini kapattığını duymadım. Bari siz bir iki kelime yazın da bu istasyonları bulmaya çalışanlar boşuna uğraşmasın.
Ahmet YILMAZ

Biliyor musunuz

ANAVATAN Genel Başkanı M. Salih Uzun’un, "Yeni Anayasa toplumsal mutabakatı tam olarak yansıtacak bir yöntemle yapılmalıdır. Bu itibarla yeni Anayasa; mevcut TBMM varlığını ve normal işleyişini devam ettirirken, münhasıran Anayasa yapmak üzere barajsız bir seçimle oluşacak geçici bir ’Anayasa Meclisi’ tarafından hazırlanmalı ve referanduma sunulmalıdır" dediğini...

Haberin Devamı

Mesaj Panosu

TNT Ekspres’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Zeytinburnu Şubesi ile birlikte gerçekleştirdiği ’TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor’ başlıklı kitap toplama kampanyası 10. kez başlıyor. Eylül sonuna kadar sürecek kampanyada, firmanın kuryeleri 444 0 868 numaralı telefonu arayarak kitap bağışlamak isteyenlerin kitaplarını kapılarından ücretsiz olarak teslim alıyor.

TNT, geçen yıl 5 bin 200 kişi tarafından bağışlanan 800 bin kitabı, 16 TIR ile 264 okula ulaştırdı.

Yazarın Tüm Yazıları