Dadaş Şehitlerin hikayesi, ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Dadaş Şehitlerin hikayesi, ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 18:29

Dadaş Şehitlerin hikayesi, ağlattı

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) tarafından Erzurum’un işgalden kurtuluş ve Çanakkale Zaferi nedeniyle 'Zirve’den Arş-ı Alaya Dadaş Şehitleri' adlı program düzenledi.



ER-VAK’ın Nenehatun Kültür ve Gösteri Merkezinde düzenlediği programda şehit aileleriyle vatandaşlar buluştu. Vali Azizoğlu ve konuklar önce Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ümit Gergit'in dolma kalemle çizdiği 'Erzurum'un Tarihi ve Kültürü' temalı resim sergisini gezdi. Ümit Gergit, "Normalde 45 resimden burada 25'ini sergileyebildik. Bu çalışmalarım satmıyor ve hediye etmiyorum. Sadece böyle anlamlı günlerde sergiliyorum. Bu çalışmayla şehitlerimize vefa borcumuz ödemeye çalıştık" dedi.



Vali Seyfettin Azzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldığı gecenin açılış konuşmasını yapan ER- VAK Başkanı Erdal Güzel, geçmişte yaşananları unutmamak ve gelecek nesillere tüm detayıyla anlatmak gerektiğini bildirdi. Yaşadıkları acıyalara rağmen etkinliğe katkı sunan şehit ailelerine çok müteşekkir olduğunu ifade eden Erdal Güzel, şunları söyledi:



"Canlarını bu topraklar için feda eden aziz şehitlerimize olan borcumuzu elbette ki ödeyemeyiz. Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış bir başka ülke var mıdır, bilmiyorum. Aradan geçen bir asra rağmen emperyalist güçlerin ülkemiz üzerindeki emellerinin değişmediğini, kanla ve irfanla kurmuş olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek parçalamak ve ortadan kaldırmak girişimlerini devam ettiğini görmekteyiz. Ülke olarak sıkıntılı günlerden geçmekteyiz. Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna mücadele eden güvenlik güçlerimize karşı girişilen tertipleri, tuzakları patlatılan tonlarca bombaları, darbe girişimlerini endişe ile izlemekteyiz. Geçmişte yaşananları unutmamak ve gelecek nesillere tüm detayıyla anlatmak zorundayız. Hala toprağı vatan yapmak uğruna civanlarımızı toprağa veriyoruz. Etrafımızda yaşanan olaylara bakacak olursak bedel ödemeye devam edeceğimiz anlaşılmaktadır. Bu programda cenneti canlarıyla satın alan Dadaş şehitlerimizi son hatıralarını sizlerle paylaşmak istedik."



ÜMİT HOCA, GÖZLERİ YAŞARTTI



ER- VAK Başkanı Güzel'in konuşmasından sonra Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ümit Gergit'in hazırladığı şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Duygusal anlara sahne olan dinletide konuklar gözyaşlarına hakim olamadı. Dinletinin vatan müdafaasında şehit olan, Önay Vurucu, Cahit Yıldırım, İsmail Aksu, Tuncay Yurdigül, Yunus Arda ve Oğuzhan Karaca’nın ailelerine Vali Seyfettin Azizoğlu, Kur’an-ı Kerim hediye etti. Şehit ailelerine tek tek hediye sunarken sıra Şehit Üsteğmen İsmail Aksu’nun annesi Özer Aksu’ya gelince Azizoğlu, gözü yaşlı şehit annesinin elini öptü.



BAŞKAN SEKMEN: EVLATLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM



Proframın Koordinatörü Ümit Gergit ve ekibine plaket takdim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu hatırlattı. Mehmet Sekmen, "Görüyoruz ki dün oynan oyunlar bugün de oynanıyor, bilelim ki yarında oynanacaktır. Bunun için bu aziz milletin dün şehitleri vardı, bugün de var, yarın da olacak. Eğer ‘ben var olmak istiyorum, hür ve özgür yaşamak istiyorum’ diyorsak bu çilelere katlanmak zorundayız. Elin adamı buluş yapıyorsa biz de yapmalıyız. Bunun için evlatlarımıza sahip çıkalım. Evlatlarımızı milli ve manevi değerler doğrultusunda yetiştirerek, bir yandan da ilim neyi gerektiriyorsa onu yaparak varlığımızı sürdürmemiz lazım. Türk milleti İslam coğrafyasının ve mazlum coğrafyasının temsilcisidir. Bunu için gayret etmeliyiz. Biz evlatlarımıza bu vatanın nasıl alındığını anlatamazsak, bir süre sonra şehitlerimizin şehadet ruhu, gazilik ruhu ve cesareti kalmaz" diye konuştu.



AZİZOĞLU: BARIŞ VE HUZURUN TEMİNATI T.C.'DİR



Valisi Seyfettin Azizoğlu da kelimelerin yetersiz kaldığını belirtti. Azizoğlu, şöyle konuştu:



"Şehitler bugün bizler bu bayrağı özgürce dalgalandıralım diye kanlarını döktüler. Onlar canlarını, ezanlarımız susmasın, bayrağımız inmesin diye verdiler. Dökülen kanlarının hakkını, evlatları, kardeşleri ve torunları olarak bizler vermek durumundayız. Allah’dan bu memlekete bir daha böyle acılar yaşatmamasını temenni ediyorum. Şehitler muhakkak ki yine olacaktır. Bu vatan bedel isteyen bir coğrafyada, vatan için gerektiği an büyük Türk milleti canını her zaman feda edecek kahramanlıkta ve cesarettedir. Umarız ki; bir daha bu memleket ve millet bu acıları yaşamasın. Bu ülkede huzur ve barış olursa tüm coğrafyada huzur ve barış olacaktır. Barışın ve huzurun teminatı da Türkiye Cumhuriyet Devleti ve onun asil vatandaşlarıdır. Türk milletinin bu topraklardaki varlığı, dünyanın huzurunun ve barışının garantisidir."



Hediye ve plaket takdiminin ardından program, bayrak gösterisi ve ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!