Dacia Duster sürpriz fiyatla geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dacia Duster sürpriz fiyatla geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2010 16:11

Dacia'nın Cenevre Fuarı’nda ilk kez tanıttığı 4x4 Duster modeli 29 bin 990 liraya Türkiye'ye geliyor.

Haberin Devamı

Dacia, yıl sonuna kadar Türkiye'de bu modelden 2 bin 900 adet satmayı planlıyor. Dacia Duster’ın bugün itibariyle ön sipariş alınarak Türkiye satışına başlanıyor. Araçların teslimatları ise Nisan ayı sonunda başlayacak.Dacia Duster’in 4x2 versiyonu 29.990 TL, 4x4 versiyonu ise 35.900 TL’den başlayan fiyatlarıyla satışa sunulacak. Avrupa’da ise 4x2 versiyon 11.900 Euro, 4x4 versiyon 13.900 Euro’dan başlayan fiyatlarla satılacak.

İKİ SEÇENEKLE SATILACAK

Duster Romanya’da Piteşti fabrikasında 4x2 ve 4x4 versiyonlar olarak üretiliyor. Türkiye’de 1.6 16V 110 bg benzinli ve 1.5 dCİ 85 bg ile 110 bg dizel motor seçenekleri sunuluyor.

Verilen bilgiye göre, Duster projesi bir ihtiyaçtan doğdu. Dünyada geniş iç mekânlı, sağlam ve ekonomik 4X4’lere ihtiyaç var. Bununla birlikte, bu talep bugün yeterince karşılanmıyor.  Bu saptama sonucunda, Renault grubu ilk olarak büyümekte olan ülkelere yönelik her türlü yol koşulunda kullanılabilecek ekonomik bir SUV araç geliştirme kararı verdi. Büyümekte olan ülkelerde, toplumun orta sınıfı sosyal başarılarına ayak uyduracak modern araçlara sahip olmayı arzu
ediyorlar. Buna paralel olarak, hem zorlu hem de değişken kullanım koşullarında (uzun mesafeler, bozuk yol koşulları, zorlayıcı hava koşulları) dayanıklı, sağlam, güvenilir ve çok amaçlı bir otomobile ihtiyaç duyuyorlar. Ancak, mevcut ürünlerin çoğu orta sınıf tüketiciler için genellikle erişilemeyecek fiyat düzeyinde yer alıyor.

290 milyon Euro yatırım yapıldı

Toplamda, Piteşti fabrikasında Duster projesinin geliştirilmesi ve endüstrileşmesi için, yeni vites kutusu (6 ileri 4x4 TL8 mekanik şanzıman) ve yakında çıkarılacak tüm Euro4 ve Euro5 uyumlu motor seçenekleri  dahil, 290 milyon Euro yatırım yapıldı. Piteşti’de kurulu maksimum üretim kapasitesi saatte 25 Duster üretimine olanak veriyor. Duster, zaman içinde Piteşti’de toplam üretimin üçte birinden fazlasını oluşturabilecek. Tüm Dacia ürün gamında olduğu gibi Dacia Duster da 3 yıl veya 100 000 km garanti ile satışa sunulacak.

Dacia Duster sürpriz fiyatla geliyor


NERELERDE SATILACAK?

Dacia Duster 2010 ilkbaharında öncelikle Avrupa, Türkiye ve Kuzey Afrika’da  satışa sunulacak. Bu pazarların çoğunda büyümekte olan Dacia ürün gamını tamamlayacak.  Duster aynı şekilde Haziran ayından itibaren Renault markası altında Ukrayna, Orta-doğu (Ürdün, Suriye, Lübnan, Mısır) ve
bazı Afrika ülkelerinde de piyasaya sürülecek.

Haberin Devamı

Cenevre hızlı başladı

Bu yıl 80'incisi düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı, kapılarını medya mensuplarına açtı. 4 Mart'ta ziyaretçilere açılacak olan fuar, 14 Mart'ta sona erecek.
Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarın bu yılki teması “Gelecek çoktan başladı” olacak.
30 ülkeden 250 katılımcı ve 700 markanın yer aldığı fuarda 100’ün üzerinde dünya ve Avrupa tanıtımı gerçekleştirilecek.
Elektrikli ve çevreci otomobillerin damga vurduğu fuarda 16 adet elektrikli ve alternatif yakıtlı aracın tanıtımı yapılacak. Bunların arasında Türkiye'de üretilecek Renault’un elektrikli Fluence’ı ve Fiat’ın yeni Hibrid Doblo’su da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!