‘Dabık çökerse DEAŞ da çöker’

Güncelleme Tarihi:

‘Dabık çökerse  DEAŞ da çöker’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 22:30

SURİYE sınır hattında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) destek verdiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin, yoğun taarruzlarına rağmen DEAŞ’ın Dabık’ın doğusunda kalan Türkmen Barı ile Güzel Mezra köylerinde direnişi sürüyor.

Haberin Devamı

TSK’dan dün yapılan bilgilendirmede, “Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu’nun karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Rai (Çobanbey) batı ve güneybatısındaki Güzel Mezra ve Türkmen Barı meskûn mahallerinin ele geçirilmesine yönelik gayreti devam etmiş, söz konusu bölgelerde yoğun çatışmalar yaşanmış, temas hattında bir değişiklik olmamıştır” denildi.

DEAŞ’IN TEZİ DE ÇÖKECEK

Suriye Türkmen Meclisi’nin Dış İlişkilerden Sorumlu yetkilisi Abdurrahman Mustafa Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “DEAŞ, kendisi açısından kutsal yer olan Dabık’a büyük önem veriyor. Dabık düştüğünde örgüt psikolojik olarak da çökecek. Çünkü örgütün, ‘Dabık’ta kıyamet savaşı yaşanacak ve kâfirler diz çökecek. İstanbul’un gerçek fethi o zaman gerçekleşecek’ tezi ortadan kalkacak. Bu nedenle çok büyük direniş gösteriyorlar” dedi. Geçen hafta Çobanbey’de olduğunu anlatan Mustafa, “ÖSO’dan ayrılanlar olduğuna dair ortaya atılan iddialar doğru değil. Komutanlar, taarruzlar aralıksız sürdüğünde Dabık’ın düşeceği görüşünde” açıklamasını yaptı.Dabık’ın düşmesi halinde de TSK destekli ÖSO’nun El Bab’a inebilmesi için önünde 35 km’lik bir mesafe ve IŞİD’in elinde bulunan 4 kritik yerleşim merkezi bulunuyor. Bunlar Aktarin, Baruzah, Shudud ve Susiyan.

 

Haberin Devamı

‘Dabık çökerse  DEAŞ da çöker’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!