Da Vinci’nin şifresini çözen koleksiyon

Güncelleme Tarihi:

Da Vinci’nin şifresini çözen koleksiyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 12:27

Sanat ve modayı buluşturduğu her projesinde büyük bir sürprizle karşımıza çıkan Louis Vuitton, çağımızın en önemli sanatçılarından Jeff Koons ile işbirliğine gitti. Koonz, Da Vinci, Titian, Rubens, Fragonard ve Van Gogh gibi dünyanın en önemli ressamlarının başyapıtlarını yeniden yorumlayarak çanta ve aksesuarlara taşıyor. Koleksiyon 28 Nisan’da piyasada...

Haberin Devamı

Moda tarihine geçen ikonik işbirlikleriyle ses getiren Louis Vuitton, sanatın en etkin isimleriyle yaptığı bu yüksek profilli projelerle sanatla olan bağını ve etkileşimini gün geçtikçe daha da güçlendiriyor. Bugüne kadar Takashi Murakami, Richard Prince, Yayoi Kusama, Stephen Sprouse, Cindy Sherman, James Turrell, Olafur Eliasson ve Daniel Buren gibi çağdaş sanatçılarla koleksiyon hazırlayan markanın, işbirlik yaptığı yeni isim ise Jeff Koonz.

Da Vinci’nin şifresini çözen koleksiyon

Şu an yaşayan ve sanatsal değeri en yüksek sanatçılar arasında kabul edilen New York’lu Jeff Koons, uzun süredir devam eden ‘Gazing Ball’ çalışmasından aldığı ilhamla, ‘Old Masters’ adını verdiği elle boyanmış büyük ölçekli bir dizi reprodüksiyon eseri, çantaya dönüştürdü. Da Vinci, Titian, Rubens, Fragonard ve Van Gogh gibi dünyanın en önemli ressamlarının başyapıtlarını yeniden yaratarak, bu sanat eserlerini Speedy, Keepall ve Neverfull gibi ikonik Louis Vuitton çantalarına taşıdı. Alanındaki yetkinliğini yeni sınırlara ulaştıran Louis Vuitton, tuval üzerindeki bu sanat eserlerini çantaların üzerine sadakatle aktarmak için en gelişmiş teknikler ve üstün işçilik uyguladı. 

Haberin Devamı

Da Vinci’nin şifresini çözen koleksiyon

Monogram’ın yeni hali

Koons bu projede bir ilke daha imza atarak ünlü Louis Vuitton Monogram’ını kendi başharflerini kullanarak yeniden tasarladı. Bu, daha önce ikonik ve simgesel Monogram’ın yeniden şekillendirilmesine hiç izin vermeyen Louis Vuitton için fazlasıyla radikal bir karar. Her bir çanta, Koons’un 40 yıllık kariyeri boyunca çalışmalarında kullandığı, simgesel imzası sayılan tavşan şeklinde bir aksesuarı, eserin referans alındığı sanatçının biyografisini ve portresini taşıdı.  2017 baharında gerçekleşen ‘LV x KOONS Masters’, Louis Vuitton ve Jeff Koons arasındaki işbirliğinin ilk aşamasını temsil ediyor. Koons’un tasarladığı ve şimdiden rezervasyon listeleri oluşan ‘LV x Koons’ çanta ve aksesuarlar 28 Nisan’dan itibaren dünyada seçilmiş Louis Vuitton mağazalarında, Türkiye’de de İstinyePark Louis Vuitton’da sanat ve modaseverlerle buluşacak. 

Haberin Devamı

Da Vinci’nin şifresini çözen koleksiyon

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!