Da Vinci İnovasyon Merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Da Vinci İnovasyon Merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 16:49

İlkokuldan liseye kadar tüm öğrencilerine inovatif bakış açısı kazandırarak yaratıcılık, üretim ve girişimcilik kültürünü daha da ileriye taşımayı hedefleyen Da Vinci İnovasyon Merkezi açıldı. Merkez, Tasarım Fabrikası, Robotik Labaratuvarı ve Dijital Tasarım Stüdyosu’ndan oluşuyor.

Haberin Devamı

Amerika’da birçok eğitim kurumu tarafından uygulanıp eğitim sisteminin bir parçası haline getirilen STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) ve “Kendin Yap” hareketinin teknolojik versiyonu olan “MAKER” uygulamalarının yer aldığı Da Vinci İnovasyon Merkezi, gençlerin yaratıcılığını daha da ileriye taşımaya hazırlanıyor. Kültür Koleji’nde 10 Şubat Çarşamba gününden itibaren faaliyete başlayan Da Vinci İnovasyon Merkezi’nde STEM uygulamaları, girişimcilik, projeler, yaratıcılık atölyeleri, teknoloji ve tasarım için gerekli olanakları, zengin bir yelpaze ve içerikle ilkokul, ortaokul, lise ve fen lisesi öğrencilerine sunuluyor.

100 ÖĞRENCİYE HİZMET VERECEK

Tasarım Fabrikası, Robotik Laboratuvarı ve Dijital Tasarım Stüdyosu’ndan oluşan inovasyon merkezinde, eğitim programlarının birçoğu, İstanbul Kültür Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilecek.

Haberin Devamı

Kültür Koleji’nin Ataköy kampüsünde düzenlenen açılış töreninde konuşan İKEK Okullar Koordinatörü Biriz Kutoğlu, Kültür Eğitim Kurumları’nda yaratıcılık, üretim ve girişimcilik kültürünün en üst düzeyde işlenebilmesi amacıyla böyle bir inovasyon merkezinin oluşturulması düşüncesinin ortaya çıktığını belirtti. 400 metrekarelik bir alanda özel tasarım donanımı ve teknolojik alt yapısı ile aynı anda 100 öğrenciye hizmet verecek kapasiteye sahip inovasyon merkezinde Coderdojo, Arduino, Sketchup, Robot Programlama, Algoritma ve Kodlama, Mobil Programlama, Web Tasarım, Video Prodüksiyon, Grafik Tasarım, Müzik Tasarım, Dijital Fotoğrafçılık, Mimari, Endüstriyel Tasarım ve Moda Tasarım, Model Uçak, Model Gemi gibi çeşitli eğitim programları ile atölyelerin başlayacağını dile getiren Kutoğlu, 21’inci yüzyılın şartlarına uygun bir yaklaşımla eğitim vermeye, yeni nesiller yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!