Da Vinci endüstrisi

Güncelleme Tarihi:

Da Vinci endüstrisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2006 00:00

Dan Brown’un çok konuşulan, çok satan kitabı Da Vinci Şifresi, sinemaya uyarlandı ve olay yaratan film, Türkiye’de bugün gösterime girdi. Herkes o kadar uzun zamandır merakla bu anı bekliyor ki, firmalar da fırsatı kaçırmadı. Da Vinci Şifresi’yle ilgili belgesel filmler, ek yayınlar, kitaplar piyasaya sürüldü. Promosyon faaliyeti yürüten firmalar da var. İşte, şifre meraklıları için Da Vinci endüstirisi.

National Geographic’ten iki belgesel

Da Vinci’nin Şifresi Çözüldü ve Kutsal Kase Efsanesi, kitapta yer alan olayların gerçekle ne kadar ilişkili olduğunu gösteren iki belgesel yapım. Kitabı okuyanların, "İsa ve Meryem evlenip çocuk sahibi oldu mu? Onların soyundan gelenler bugün aramızda dolaşıyor olabilir mi? İsa’nın soyu hakkındaki gerçeği korumak için gizli bir tarikat kuruldu mu? Leonardo da Vinci en ünlü eserlerine bu gerçeğin ipuçlarını yerleştirdi mi?" gibi sorularına yanıt aranıyor. Tanınmış uzmanların yanı sıra, öyküye inanan ve inanmayanların görüşlerine yer veriliyor. Da Vinci Şifresi Çözüldü’nün fiyatı 15, Kutsal Kase Efsanesi’nin fiyatı 7 YTL.

Türk yazar da şifreyi araştırdı

Mehmet Sakinoğlu, Katolikleri kızdıran sorunun cevabını arıyor kitabında: Hz İsa idamdan kurtulup, Meryem’le birlikte yaşayıp, çocuk sahibi oldu mu? Sion Tarikatı’nın, ileride kurulacak Avrupa devletinin başına İsa’nın soyundan gelenlerin geçmesini amaçladığı yönündeki iddialarla ilgili araştırmalar da yer alıyor. Da Vinci’nin Kutsal Kasesi adlı kitabın fiyatı 9 YTL.

Yazar mercek altında

Da Vinci Şifresi hakkında ABD’de yazılmış 20 kitap var. Lisa Rogak’ın yazdığı, Da Vinci Şifresi’nin Ardındaki Adam isimli kitap ise, yazar Dan Brown’u incelemeye alıyor. Brown’un okul yaşamı, gizli örgütlere duyduğu ilgi, tuhaf çalışma alışkanlıkları, pop müzik söylemeyi bırakıp yazar oluşu, arkadaşları ve meslektaşlarıyla yapılan röportajlar ışığında anlatıyor. Time dergisi tarafından 2005’in en güçlü 100 isminden biri seçilen Brown’un kariyerindeki ani yükseliş analiz ediliyor. Kitabın Türkçesi Karakutu Yayınları’ndan çıktı. Fiyatı 8.5 YTL.

Şifreye şüpheyle yaklaşıyor

Darrell Bock’un yazdığı Da Vinci Şifresi’nin Kırılması, Dan Brown’un kitabındaki dini ve tarihi unsurlara ters bazı fikirler savunuyor. İsa evli miydi, soyu devam ediyor mu gibi, diğer kitaplara da konu olan soruların yanında, kurguyla gerçek tarih arasındaki farkı sorgulayan bölümler var. Türkçesi Nokta Yayınları’ndan çıkan kitabın fiyatı 9.50 YTL.

Da Vinci mönüsü

Antalya Lara’daki Concorde Resort Otel’in içinde Da Vinci adını taşıyan bir restoran var. Bugün, özel bir Da Vinci mönüsü servis edilecek. İtalyan mutfağından örneklerin yer aldığı Da Vinci mönüsünde, en eski ve geleneksel lezzetlere yer verilmiş. Kılıç balığı carpaccio, taze enginar çorbası, ev usulü mürekkepbalıklı tagletelle, Akdeniz yeşillikleri üzerinde domates ve balsamik sos, karidesli dil balığı şiş ızgara, amaretto ile kombine edilmiş kavun kasata bunlardan bazıları.

Şifreyi çöz, cep telefonu kazan

İnteraktif pazarlama konusunda hizmet veren Project House ve Sony Ericsson, Da Vinci Şifresi filminin tanıtımı için, iki yeni pazarlama projesine başladı. Bu proje sayesinde, Da Vinci Şifresi’ni izleyenler, filmden sonra da düşünmeye devam edecek. Kampanyaya katılanlara, binlerce film bileti, Paris seyahatleri, Sony Ericsson cep telefonları ve indirim çekleri hediye edilecek. Ödül kazanmak için dikkat ve konsantrasyon konusunda iyi ve de hızlı olmanız gerekiyor. Sony Ericsson telefon sahiplerine ve markanın web sitesine bilgilerini bırakan ziyaretçilere, içinde form olan bir e-posta gönderilecek. Formu dolduran iki bin 500 kişinin adresine, iki kişilik Da Vinci Şifresi film davetiyesi postalanacak. Filmi dikkatli seyredip, Sony Ericsson’ın internet sitesindeki soruyu kısa mesajla doğru yanıtlayanlar, hediyelerden birini kazanacak.

Cepte Da Vinci

Turkcell, iddialı filmlerin video, duvar kağıdı, melodi ve oyun gibi cep telefonu içeriklerini daha vizyona girmeden çıkarıyor. Da Vinci Şifresi’nin de, cep telefonu melodisi, oyun, video klip ve duvar kağıtlarına wap.turkcell.com.tr adresinden ulaşabilir ve cep telefonunuza indirebilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!