cüzdan bel ağrısı nedeni

Güncelleme Tarihi:

cüzdan bel ağrısı nedeni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 11:39

SELİMİYE Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Turgut Terzi, pantolonların arka cebinde taşınan cüzdanın bel ağrılarına neden olduğunu söyledi.

Cüzdanların artık para yerine kartvizit ve kredi kartları ile dolduğunu belirten Dr. Turgut Terzi, “Cüzdanımızın içine koyduğumuz bu kartların ve kartvizitlerin esneme payları az olduğu için, cüzdana girdiğinde hacmi büyüyor. Olay böyle olunca arka cepte taşınan cüzdan 4 santimetre kalınlığında oluyor. Gün içinde yaklaşık 8 saatini bir koltukta geçiren kişinin iki kalça arasında 4 santimetrelik bir fark olacak.

Yani o kişi 8 saat, 4 santimlik bir eğimde oturacak. Buda kişinin yeterli kas gücüne ve eklem hareketi olanağını ortadan kaldıracak ve bel ağrısına neden olacak” dedi.

Günlük yaşamda düzenli spor yapanların sayısının çok az olduğunu da söyleyen Dr. Terzi, “Şu andaki sosyal değişime adapte olabilecek olan destekler hep lüks olarak gösteriliyor. Spor yapmayı bir lüks olarak görüyoruz. Yüzme kursuna gitmeyi bir lüks olarak görüyoruz. Bu lükslerden kurtulup biran önce spor faaliyetlerine giriş yapmamız lazım. Bunun faydalarını ilerleyen yaşlarda göreceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!