Cuper'in fendi

BÜYÜK takımla, küçük takım oynadığında önce büyük takımın doğruları ve hataları uzun uzun yazılır.

Haberin Devamı

Yazının sonunda da küçük takımdan iki yudum satır yazılır. Biz bugün ters söyleyelim. Önce Orduspor’u yazalım. Kaliteli bir teknik adamları var. Dünkü maçın içinde zaten net bir şekilde görülüyor. Adam, Galatasaray’ı iyi tahlil etmiş. Tahlil sonuçlarına göre de, takımına ilaçlarını vermiş. 90 dakika sonunda da hiç bir spekülasyona ve tartışmaya meydan vermeden maçı kazanmış.

Terim seyirci gibi

Bu maç, sabaha kadar oynansa; bu Orduspor, bu G.Saray’ı yener. Neden? G.Saray’ı, önce üstüne çekeceksin. Boş alan bırakmayacaksın. Kafa kafaya oynamayacaksın. Sahanın her yerinde pres yapmayacaksın. Geleceksin kendi yarı sahana, alan savunması yapacaksın. Eğer G.Saray, senin bu oyun planını görüp; topu kenar çizgilere taşır, aut çizgisine iner, yan ortalar yaparsa, o zaman seni bozar. Eğer Umut oynarsa, yanına da yardımcı sokabilirsen işi bitirebilirsin. Ama dün Fatih Terim, maçı seyirci gibi izledi. Oyuna müdahale edemedi. Hücumda oyunu açamadı.

Haberin Devamı

Ders almaları gerek

Galatasaray defansı, duruş, rakip kovalama ve top takibi hatası yapıyor. Özellikle hücum ederken, arka tarafı inanılmaz zaaflar veriyor. Çabuk gelen her takım, bu defans yapısında çok pozisyon yakalar. Melo, bazen fazla hırslı mı oynuyor? Yoksa, hırsını kontrol edemiyor mu? Aradaki ince çizgi, zarar veriyor. Semih, sağın-solun dolmuşuna kulağını tıkasın. Alırlar seni göklere çıkarırlar. Sonra bırakırlar aşağı, oradan... Paramparça olursun...
Galatasaray, iyi düşünsün. Bu mağlubiyetten ders alsın. Manchester United maçından sonra, ‘Muazzam Galatasaray’, ‘Süper Galatasaray’, ‘Harika Galatasaray’ diyenler, acaba şimdi ne diyecekler?

 

Yazarın Tüm Yazıları