CÜ'nün yeni stadyumu Aralık'ta hazır

Güncelleme Tarihi:

CÜnün yeni stadyumu Aralıkta hazır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 12:13

CÜ'nün yeni stadyumu Aralık'ta hazır

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, yapımı devam eden yeni stadyumun seyir zevkinin çok yüksek olacağını söyledi.
CÜ'de yapımı devam eden stadyum hakkında bilgiler veren Prof.Dr.Alim Yıldız, üniversitenin yakın zamanda çok güzel bir spor alanına daha kavuşacağını anlattı.Üniversitede futbol, basketbol, voleybol, tenis alanları başta olmak üzere sporun bütün dallarına yönelik alanların bulunduğunu belirten Prof.Dr. Yıldız, "Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na bağlı 500 kişilik spor salonumuz var. Bu salonun içerisinde 1 atletizm salonu, 1 jimnastik salonu, 1 dans salonu, 1 performans testleri salonu yer alıyor. Aynı zamanda Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı 1 kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, Cumhuriyet Spor Salonu ve Taha Akgül Spor Salonu olmak üzere 2 adet spor salonu, 5 tane açık tenis kortu, 1 adet çim futbol sahası, 2 tane açık halı saha, 1 tane açık basketbol ve voleybol sahası, 2 tane kapalı tenis kortu ve 1 tane de kapalı halı saha bulunuyor" dedi. 
Yapımı devam eden yeni stadyumun teknik özellikleri ve maliyeti gibi konularda bilgi veren Rektör Prof. Dr. Yıldız, "Yeni stadyumumuzun ışıklandırmaları mevcut. 7 bin 885 metrekarelik alana sahip olan stadyumun maliyeti yaklaşık 1 milyon lira. 14 Temmuz'da çalışmalara başlamıştık, Aralık ayının sonuna doğru bitirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Yeni stadyum bittiğinde öğrencilerimizin spor yapabilecekleri alanların artacağını sözlerine ekleyen Prof.Dr.Yıldız, "Amacımız spora ve sporcuya yatırım yaparak hem üniversitemizin hem Sivas'ın geçmişte olduğu gibi bugün de spor alanında adını ülke ve dünya çapında duyurmak. Bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!