Cüneyt Çakır, Mesut Özil'in golünü verince...

Güncelleme Tarihi:

Cüneyt Çakır, Mesut Özilin golünü verince...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 00:29

Devler Ligi'ne kabus gibi başlayan Arsenal, son dönemin yenilmez armadası Bayern Münih'i Giroud (Dk.77) ve Mesut Özil'in (Dk.90) golleriyle 2-0 yenerek ilk puanlarını aldı. Geceye damgasını vuran olay, Mesut'un golünde hakem Cüneyt Çakır'ın, çizgi hakemi Barış Şimşek'in uyarısıyla topun çizgiyi geçtiği kararına varması oldu. Çakır-Şimşek ikilisi bu kararlarıyla büyük övgü aldı.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2-1'lik Dinamo Zagreb ve 3-2'lik Olympiakos yenilgileriyle başlayan Arsenal, öfkesini Bayern Münih'ten çıkardı.

İngiliz ekibi, son dönemde 'yenilmez armada' haline gelen ve kupanın favorileri arasında yer alan Alman rakibini 2-0 yenerek gruptaki ilk puanlarını aldı ve iddiasını kanıtladı.

Cüneyt Çakır'ın yönettiği Emirates Stadı'ndaki maçta topla oynama oranında yüzde 68'e 32 gibi müthiş bir üstünlük kuran Bayern, Costa, Lewandowski ve Müller ile girdiği gol fırsatlarını kullanamadı.

KALECİ NEUER BÜYÜK BİR HATA YAPTI
Buna karşın, özellikle ilk yarıda Walcott ile önemli gol pozisyonları bulan Arsenal, galibiyet gollerini 77'de Giroud ve 90 artı 4 Mesut Özil ile buldu. Halen dünyanın en iyi kalecisi olarak kabul edilen ve Altın Top'a aday gösterilen Manuel Neuer, ilk golde yaptığı inanılmaz hatayla maçın kaderini belirleyen isimler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Cüneyt Çakır, Mesut Özilin golünü verince...

ÇAKIR-ŞİMŞEK İKİLİSİNDEN DOĞRU KARAR
Geceye damgasını vuran olay, Mesut'un golünde hakem Cüneyt Çakır'ın, çizgi hakemi Barış Şimşek'in uyarısıyla topun çizgiyi geçtiği kararına varması oldu. Çakır-Şimşek ikilisi bu kararlarıyla büyük övgü aldı.

OLYMPIAKOS 2. GALİBİYETİNİ ALDI
Gruptaki diğer maçta Yunan ekibi Olympiakos, Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımını rakip sahada 1-0 yenmeyi başardı. Karşılaşmanın tek golünü 79. dakikada Ideye kaydetti.

F GRUBU PUAN DURUMU
Bayern Münih 6
Olympiakos 3
Dinamo Zagreb 3
Arsenal 3

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GECENİN TOPLU SONUÇLARI
E Grubu:
BATE (Belarus) - Barcelona (İspanya): 0-2
Bayer Leverkusen (Almanya) - Roma (İtalya): 4-4

F Grubu:
Arsenal (İngiltere) - Bayern Münih (Almanya): 2-0
Dinamo Zagreb (Hırvatistan) - Olympiakos (Yunanistan): 0-1

G Grubu:
Porto (Portekiz) - Maccabi Tel-Aviv (İsrail): 2-0
Dinamo Kiev (Ukrayna) - Chelsea (İngiltere): 0-0

H Grubu:
Zenit (Rusya) - Olympique Lyon (Fransa): 3-1
Valencia (İspanya) - Gent (Belçika): 2-1

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!