Cunda Köprüsü'nde geri sayım

Güncelleme Tarihi:

Cunda Köprüsünde geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 19:02

Cunda Köprüsü'nde geri sayım

Haberin Devamı

BALIKESİR'de Ayvalık ile Lale Adasını bağlayan "Gönül Yolu" üzerinde inşa edilen Cunda Köprüsü, önümüzdeki ay hizmete girecek. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Önümüzdeki ay üzerinden geçmeye başlanır. Nisan, Mayıs ayı gibi resmi açılışını yaparız" dedi.

İnşaatına 2016 Haziran'ında başlanan, zeminin çürük çıkması üzerine fore kazık sayısı 350'ye çıkartılan, bu nedenle işin bitiş süresinin uzadığı belirtilen Cunda Köprüsü'nün hizmete girmesi için geri sayım başladı. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile birlikte ilçeye gelen 144 Yargıtay üyesini yemekte ağırlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, köprünün Şubat ayında hizmete başlayacağını resmi açılışı ise Nisan ya da Mayıs ayında planladıklarını açıkladı. Köprünün Kozak Yaylası'ndan getirilecek Granit taşı ile kaplanacağını belirten AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ise, aralarında Muğla'nın farklı bölgelerden taşlar getirildiğini ancak bölgenin taşı olan granitte karar kılındığını, köprü inşaatının büyük ölçüde tamamlandığını belirtti. Köprüde elektrik işleri için 20 firmanın başvurduğunu, işin detaylı incelemeden sonra verileceğini kaydeden Kayaalp, köprü çevresi içinde Ayvalık'ta yaşayanlara sürprizlerinin olduğunu kaydetti.

"GÖNÜL YOLU KULLANIŞSIZ"

Öte yandan olumsuz hava koşulları ve ağır tonajlı araçların geçişi nedeniyle köstebek yuvalarını andıran çukurlarla dolan Gönül Yolu, vatandaşların tepkisini çekiyor. Ayvalık Belediyesi tarafından iki kez düzeltilen yolun kullanışsız ve akşam saatlerinde tehlikeli olduğunu belirten vatandaşlar, sosyal medya üzerinden, yolun bakım ve onarımının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu belirtilmesine karşın, neden yolda büyükşehir ekiplerince ya da inşaatı yürüten firmalar tarafından herhangi bir onarım yapılmadığını soruyor.

Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!