Cumhuriyetçi Kadınlar'dan 'Hayır' faksı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetçi Kadınlardan Hayır faksı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 12:31

Cumhuriyetçi Kadınlar'dan 'Hayır' faksı

Haberin Devamı

CUMHURİYET Kadınları Derneği İzmir Şubesi üyeleri, TBMM'de görüşülmekte olan anayasa değişikliği için oylamaya katılan MHP ve AK Parti'li milletvekillerine 'Hayır' oyu kullanmaları için faks çekti.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki Büyük Postane önünde toplanan, Atatürk Düşünce Derneği üyelerinin de destek verdiği kadınlar adına yapılan basın açıklamasında MHP ve AK Parti'li milletvekillerine seslenen Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubesi Başkanı Zuhal Of, bu anayasa değişikliğinin kabulünün Türkiye'nin kıyameti olacağını, asırlar boyu hür yaşamış Türk Milletinin ve son Türk devletinin sonunu getireceğini öne sürerek, "Gazi Meclisimizin, demokrasinin, hukuk devletinin, Cumhuriyetimizin sonunu getirecek bu değişikliği asla kabul etmeyin. Bu değişikliğin kabulüyle Türkiye Cumhuriyeti tek parti devletine, tek adam rejimine dönüşecektir. Tüm mevki ve makamlar olduğu gibi milletvekilliği de gelip geçicidir. Önemli olan milletin kalbinde milletvekili olabilmek ve öyle kalabilmektir" dedi.
"EGEMENLİĞİ TEK KİŞİNİN ELİNE VERMEYİN"
Zuhal Of, anayasa değişikliğinin hukuk devletini ortadan kaldıracağını savunarak, "Görev yaptığınız meclisin dünyada eşi benzeri yoktur. Bir milletin düşman işgali altında kurduğu, milletini Kurtuluş Savaşı vererek istiklale götürdüğü, yedi düvele meydan okuyup emperyalizme dünyada ilk ve en ağır yenilgiyi yaşatan Gazi Meclisimiz, egemenliği padişahtan alıp millete vermiş, Cumhuriyeti kurmuştur. Şimdi egemenliğimizi milletten alıp tek kişinin eline vermeyeceğinize inanmak istiyoruz. TBMM'nin duvarındaki, Atatürk'ümüzün 'Egemenlik kayıtsız şartsız mlletindir' sözünü sakın ola indirtmeyin. Sözdeki miras gelecek nesillerimizin emanetidir" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından kadınlar milletvekillerine, anayasa değişikliğine 'Hayır' oyu vermeleri için faks çekti.
Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!