Cumhuriyetçi Kadınlar yeni sezona "Merhaba" dedi

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetçi Kadınlar yeni sezona Merhaba dedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2016 17:45

Cumhuriyetçi Kadınlar yeni sezona "Merhaba" dedi

Haberin Devamı

CUMHURİYET Kadınları Derneği Manisa Şubesi, yeni sezondaki faaliyetlerine düzenledikleri kahvaltı ile başladı. Kahvaltıya katılan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, darbeyle mücadelenin eğitimden başlaması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Manisa Şubesi, yeni sezondaki faaliyetlerine Giritligil Otel'de düzenlenen kahvaltısı ile başladı. Kahvaltıya CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, CHP il ve ilçe yöneticileri, eğitim sendikaları, Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şubesi, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile kadın derneklerinin üyeleri katıldı. Kahvaltının açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan, toplumsal olaylara karşı Cumhuriyet kadınlarının hiçbir zaman duyarsız kalmadığını söyledi. Ayhan, "Derneğimiz, toplumsal olayları her zaman yakından takip etmektedir. Zaten kuruluş amaçlarından bir tanesi de budur. Cumhuriyet devrimlerine saldırıların yoğunlaştığı günümüz de derneğimizin tepkisiz kalması mümkün değildir. Cumhuriyet'e ve devrimlerine yapılan her türlü saldırının karşısında her zamanbizleri görecekler" dedi.

Ayhan, yeni sezonda toplumda kadının yer edinmesi ve söz sahibi olması amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunacaklarını ifade ederek, en önemli çalışmalarının geçtiğimiz eğitim sezonunda burs verdikleri 7 kız öğrenci sayısını, 15'e yükseltmek olduğunu ifade etti. Ayhan, kahvaltıdan elde edecekleri gelirin ise üniversite kız öğrencilerinin bursuna harcanacağını dile getirdi.

"DARBE İLE MÜCADELE EDECEKSEK EĞİTİMDEN BAŞLAYACAĞIZ"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de kahvaltıdaki konuşmasında, Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe çalışmalarına eğitimden başladığına dikkat çekip, buedenle darbeyle mücadelenin de ilk olarak eğitimden başlanması gerektiğini savundu. "'Bugün darbe ile mücadele edeceğiz' diyenlerin Cumhuriyet kadınlarını örnek alması gerektiğini belirten Özel, "Darbe ile mücadele edecekseniz, darbecinin başladığı yerden başlayacaksınız. Bu ülkede öğrencinin yurdu yoktu, birileri yurt sağladı. Devlet okuluna gidenler üniversite kazanamıyordu, birileri dershane açtı. Birileri öğrencisini yolladığı şehirde okutamıyordu, birileri burs verdi. Gelinen noktada eğitime öğretime hakim olmak suretiyle önce öğrencilere, sonra eğitim kadrolarına sonra damarlardan ilerleyerek adalete, savunmaya, hukuka ve aklının alabildiği her yere, en sonunda ise Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kadar sızdılar. Buralara yerleşip kuşattılar. Hepimiz şunu bilelim sırtına cübbe geçirdiğimiz hakim, savcının, eline neşter verdiğimiz doktorun, minbere çıkardığımız imamın, F-16'ya bindirdiğimiz pilotun eğitiminden emin değilsek yani ders bitince bir eve gidiyorsa, haftasonu bir yerlere gidip kamplara katılıyorsa, ona önder diye Gazi Mustafa Kemal değil bir mensup belletiliyorsa kimse gece yatağında rahat uyumasın. Okul öncesi eğitimden üniversite bitene kadar laik, çağdaş, bilimsel devletin tam denetiminde bir eğitim alan pilotunuz rahat uyuyunuz ne meclisini ne de evinizi bombalamaz. Böyle eğitim alan savcı, hakim Pensilvanya'da yazılmış kararı, savunmayı dinlemeden zapta geçirmez. Böyle eğitim almış doktor, sahte, çürük raporlarıyla orduyu doldurmaz. Böyle bir eğitim almış imam dinin gereğini anlatır. Kendi cemaatinin gereklerini değil. O yüzden eğer darbe ile mücadele edeceksek eğitimden başlayacağız" dedi.

"Laik, çağdaş bilimsel bir eğitim için hep beraber çalışacağız" diyen Özel şöyle devam etti:

"Bunu yapmayanlar şunu bilsinler o zaman onlar darbeye karşı değiller, darbeyi Fethullah Gülen Cemaati'nin yapmasına karşılar. Biz, Fethullah Gülen'in darbesini yaptırmadık. O gün karşısında dimdik durduk. Ancak o darbeyi araçsallaştırarak, bahane ederek, kullanarak birilerinin bu ülkede sivil bir darbe yapmasınada izin vermeyeceğiz." İlker KILIÇASLAN / MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!