‘Cumhuriyet ve Demokrasi Üniversitesi’

Güncelleme Tarihi:

‘Cumhuriyet ve Demokrasi Üniversitesi’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 01:32

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, darbe girişiminin ardından kapatılan Şifa, Gediz ve İzmir üniversitelerinin ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Üniversitesi’ adı altında birleştirilmesi için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

Haberin Devamı

 Kapatılan yüksek öğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin mağduriyetini ifade ederek, Hazine’ye devredilen mal varlıklarının yine eğitim için kullanılmasının gerekliliğine dikkat çeken Bakan, “Bu 3 üniversitenin mal varlıklarının devredildiği Hazine’ye, buraların ne şekilde kullanılması gerektiği yönünde, yol gösterici olması amacıyla bir öneri sundum. Bunların yine üniversite olarak kullanılması kamu yararı, eğitimin sürekliliği ve mağduriyetlerin giderilmesi bakımından çok önemli” dedi.


FAKÜLTELERİ DE BELİRLEDİ
Murat Bakan, Cumhuriyet ve Demokrasi Üniversitesi’nde şu fakültelerin bulunması da önerdi: Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Yabancı Diller Yüksek Okulu, Adalet Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü. ◊ İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!