Cumhuriyet Oratoryosu büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Oratoryosu büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 10:18

Cumhuriyet Oratoryosu büyüledi

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- CUMHURİYET Oratoryosu'nu sahneleyen Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri Cumhuriyet öncesi ve sonrası Anadolu’da yaşanan olayları gözler önüne sererken izleyenler öğrencileri ayakta alkışladı. Atatürk’ün de canlandırıldığı gösterilerde öğrenciler cumhuriyetin değerleri ve önemini de dile getirerek cumhuriyet şarkıları ve çeşitli marşlar seslendirdi.
Türkiye Cumhuriyetin kuruluşunun 94'üncü yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu tarafından düzenlenen etkinliklerde Anadolu’nun düşmanlar tarafından işgali ve kurtuluş savaşının ardından Cumhuriyet'in kuruluş yılları hazırlanan çeşitli belgeseller ve drama gösterileriyle gözler önüne serildi. Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan ve davetlilerin katıldığı kutlamalarda GKV Özel Ortaokul Müdürü Nadir Gürsel’in günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile başlayan program 'Atatürk ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti' adlı belgeseli ile devam etti.
GKV Özel Ortaokul öğrencileri tarafından sahnelenen Cumhuriyet Oratoryosu, izleyenlerden büyük ilgi gördü. Cumhuriyet öncesi ve sonrasını konu alan programda, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün videolarına ve kendi sesine de yer verildi. Ayakta alkışlanan program sonrasında milli ve manevi değerlerimizin yüceliği tüm gözlerde okunuyordu. Törenin sonunda GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve Celal Ersoy sahnede görev alan öğrencileri kutlayarak onlarla uzun uzun sohbet ettiler.  Kutlamalar kapsamında GKV Özel Ortaokulu Türkçe, Müzik ve Halk Oyunları zümrelerinin ortak çalışmalarıyla hazırladıkları ve öğrencilerimizin başarı ile sahneledikleri kutlama töreni bayram etkinliklerine damgasını vurdu. Etkinliklerin Ekim ayı sonuna kadar devam edeceği de öğrenildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!