Cumhuriyet Kupası'na bin 500 sporcu katıldı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Kupasına bin 500 sporcu katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 11:52

Cumhuriyet Kupası'na bin 500 sporcu katıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP'te, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Kupası, bin 500 sporcunun katılımıyla yapıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hentbol, Su Topu, Dart, Goalball, Atletizm ve Atıcılık müsabakalarında kıyasıya mücadeleler yaşandı. Mücadelelerin sonunda ise dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi. Sporculara ve takımlara kupa, madalyalarını ise Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve Spor Şube Müdürü Serhat Polat takdim etti.
Düzenlenen 10 metre havalı tüfek atışları Minikler, Gençler, Yıldızlar ve Bedensel Engelliler olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi. Minkler kategorisindeki yarışmalardaki heyecan ise herkesin ilgisini çekti. Heyecanlı müsabakalar sonunda ise Minik Erkeklerde Şahinbey ilçesi Turgut Özal Ortaokulu öğrencisi Ahad Alemdar Demir Gaziantep birincisi oldu. Diğer kategorilerdeki birincilerin sıralaması ise şöyle oluştu; Genç Bayanlar da Kübra Sözlü, Yıldız Bayanlar da Aylin Yıldız, Bedensel Engelliler de Melek Tekaltı, Genç Erkekler de Mehmet Bal, Yıldız Erkekler de Muhammet Alimuşta.
Cumhuriyet Kupası Hentbol müsabakalarına okul kulüpleri katıldı. Okulları adına girdikleri müsabakalarda ter dökerek şampiyon olan kulüpler ise kızlarda Nuriye Vasıf Onat Kız Anadolu Lisesi, erkeklerde Hacı Sani Konukoğlu Anadolu Lisesi oldu.
Bir başka branş olan Su Topu müsabakaları ise Kamil Ocak Yüzme Havuzu’nda düzenlendi ve müsabakalar erkekler kategorisinde yapıldı. Bu müsabakaların sonunda ise kazanarak kupayı kaldıran taraf Dolphin Spor Kulübü oldu.
Yaklaşık olarak 850 sporcunu katılımıyla düzenlenen atletizm yarışmalarına ilgi oldukça yüksekti. Müsabakalar Küçükler Ferdi, Küçükler Takım, Yıldızlar Ferdi, Yıldızlar Takım, Gençler Ferdi, Gençler Takım olmak üzere 6 kategori de bay-bayan şeklinde düzenlendi.   Kategorilerde ise birinciler şöyle oluştu;  Küçük Erkekler Ferdi yarışlarında Mustafa Haydar Kuş, Küçük Erkekler Takım yarışlarında Oğuzeli Yatılı Bölge Ortaokulu, Küçük Kızlar Ferdi yarışlarında Büşra Güngör, Küçük Kızlar Takım yarışlarında Oğuzeli Yatılı Bölge Ortaokulu, Yıldız Erkekler Ferdi yarışlarında Alican Polat, Yıldız Erkekler Takım yarışlarında Yatılı Bölge Ortaokulu, Yıldız Kızlar Ferdi yarışlarında Buse Mayda, Yıldız Kızlar Takım yarışlarında Yatılı Bölge Ortaokulu, Genç Erkekler Ferdi yarışlarında Mustafa Polat, Genç Erkekler Takım yarışlarında Yavuz Sultan Selim MTAL, Genç Kızlar Ferdi yarışlarında Kübra Atar, Genç Kızlar Takım yarışlarında Akkent Lisesi.
Gaziantep’te Cumhuriyet Kupası’nda ilk defa Goalball müsabakaları düzenlendi. Görme Engelli takımların engelleri kaldırarak hayata tutunduğu branş olarak üst sıralardaki yerini alan Goalball müsabakası Akkent Spor Salonu’nda yapıldı. Şampiyonluğu elde eden takım ise Görbir Görme Engelliler Spor Kulübü oldu.
Atletizm müsabakalarından sonra en fazla katılımın sağlandığı Dart Cumhuriyet Kupası müsabakalarında da heyecan doruktaydı. Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler olmak üzere 4 kategori de bay-bayan yarışmacıların katılımıyla düzenlendi. Müsabakaların sonunda ise Miniklerde Ceylin Özcan, Yıldız Kızlarda Rümeysa Diken, Yıldız Erkeklerde Mehmet Doğan, Genç Kızlarda Melisa Doğan, Genç Erkeklerde Fetullah Özcan, Büyük Kadınlarda Ayşegül Karademir, Büyük Erklerde Mustafa Candemir birinci olarak madalyalarına kavuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!