Cumhuriyet Kulesi için kimliği belirsiz şikayet

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Kulesi için kimliği belirsiz şikayet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 00:00

Keçiören’de inşası devam eden Cumhuriyet Kulesi’nin Ankara Valiliği’ne şikayet edildiği belirtildi.

A.A.’nın haberine göre, Keçiören Belediyesi, 166 metrelik kuleyi "yanlış ve yersiz" yaptırdığı gerekçesiyle Ankara Valiliğine şikayet edildi.

Ankara Valiliği de şikayet üzerine, Keçiören Kaymakamlığı’ndan, bu konudaki bilgi ve belgeleri Keçiören Belediyesi’nden edinerek göndermesini istedi. Keçiören Belediyesi’nin, konuyla ilgili gereken yerlerden izinlerin alınacağını bildirdiği belirtildi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Cumhuriyet Kulesi’yle ilgili bir sorun olmadığını savundu. Kule inşaatının devam ettiğini ifade eden Altınok, belediyeye inşaatın durdurulması konusunda bir talebin ulaşmadığını bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Ankara Valiliği’ne Cumhuriyet Kulesi’yle ilgili şikayette bulundukları yönündeki iddiaları reddettiler. Yetkililer, ancak Keçiören Belediyesi’nin yaptırdığı "kulenin ruhsatının ve planının bulunmadığını" ayrıca kulenin boyunun da uçaklar için öngörülen Mania Hattı kriterlerine uygun olmadığını savundular.

Keçiören’de, teleferiğe biniş noktasında bulunan ve Başkent’in her tarafından görülebileceği belirtilen kulede, sergi salonu, kafeterya, restoran, nikah salonu ve seyir tribünlerinin yanı sıra özellikle çocukların ilgisini çekecek uzay görünümünü andıracak uzay terasının yer alacağı belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!