Cumhuriyet kadınları meme kanserine dikkat çekti

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet kadınları meme kanserine dikkat çekti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 15:26

Cumhuriyet kadınları meme kanserine dikkat çekti

Haberin Devamı

CUMHURİYET Kadınları Derneği Denizli Şubesi üyeleri, meme kanseri farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında, kadınlara kanser hastalığı ile ilgili bilgilendirici broşür dağıttı.

Cumhuriyet Kadınları Denizli Şubesi üyeleri, meme kanseri farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında bugün Gazi Bulvarı'ndaki Candoğan Parkı'nda bir araya geldi. Yakalarına pembe kurdeleler takan grup üyeleri ellerinde taşıdıkları dövizlerle meme kanserine dikkat çekti. Grup adına konuşan Denizli Şube Başkanı Cennet Kasapoğlu, meme kanseri için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Kanser hastalığı son yıllarda artarak devam etmekte ve kalp hastalıklarından sonra en fazla ölümün yaşandığı hastalık grubu olarak bilinmektedir. Kadınlarda en çok görülen kanser türü meme ve rahim kanserleridir" dedi. Kanserde erken teşhis ve tanının önemini hatırlatan Kasapoğlu, "Erken teşhis ve tespit için kadınlar evlerinde düzenli olarak meme muayenesi yapmalıdır. Kadınların bu hastalıkta yaptıkları erken tespitle yaşam şansları yüzde 98'dir. Bunun yanı sıra 40-69 yaş aralığındaki kadınlar her yıl klinik meme muayenesi ve mamografi gibi tanı koyma yöntemleri için sağlık kuruluşlarına başvurmalı ve tetkiklerini yaptırmaları meme kanserinden korunmanın başlıca yollarıdır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından dernek üyesi kadınlar, meme kanseriyle ilgili bilinçlendirici ve farkındalık oluşturucu broşürlerini yoldan geçen kadınlara dağıttı.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!