Cumhuriyet’in 92. Yılı Köşk’te Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet’in 92. Yılı Köşk’te Coşkuyla Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 15:06

KÖŞK KUTLAMA

Cumhuriyet’in kuruluşunun 92. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Köşk İlçesinde halkın da yoğun katılımı ile kutlandı. Köşk Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamada halka hitap eden Kaymakam Serdar Kaya, “En zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz” dedi.
29 Ekim cumhuriyet Bayramı kutlamaları ilçe daire amirlerinin katılımıyla Hükümet konağında tebligat töreniyle başladı. Törene, Köşk Kaymakamı Serdar Kaya, İlçe Bölük Komutanı Yüzbaşı Bekir Ayçiçek, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Memduh Gölcük, okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum örgütü temsilcileri, parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı da okundu.
Törende Köşk Kayamamamı Serdar Kaya, İlçe Bölük Komutanı Bekir Ayçiçek ve Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, öğrencileri ve halkı selamlayıp bayramlarını kutladı. Törende konuşan Kaymakam Serdar Kaya, Cumhuriyetin ilan edilişinin 92. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanının yaşandığını belirterek “En zor şartlara ve bütün imkansızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz. Cumhuriyet milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesi ve birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve bu cennet vatanı gelecek nesillerimize taşımak üzere bize kutsal emanet olarak bırakan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin ebediyete kadar var olacağına ilişkin inancımı vurgulayarak aziz milletimin Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularla kutluyorum.” İfadelerine yer verip halkın Cumhuriyet Bayramını kutladı.
Program, resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilerin hediyelerinin takdiminden sonra resmi geçit töreni ve kortejin geçişiyle sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!