Cumhuriyet’in 92.yılı Beylikdüzü’nde Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet’in 92.yılı Beylikdüzü’nde Coşkuyla Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 22:22

Beylikdüzü Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını’nın 92.yıl dönümü kortej yürüyüşü ve çeşitli etkinlerle kutladı.
Cumhuriyet’in ilanının 92.yılında Beylikdüzü Belediyesi, Beylik Pazarı’ndan Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Korteje, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oğlu Semih İmamoğlu ile birlikte katıldı. Soğuk havaya rağmen birçok sivil toplum kuruluşu ve yüzlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler ile yürüyüşe destek verdi. Bando takımının 10.yıl Marşını çalması ile yürüyüşe başlayan korteje birçok vatandaş evlerinden Türk Bayrağı sallayarak destek verdi. Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanına gelindiğinde Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan kısa filim gösterimi yapıldı.
Filim gösterimi sonunda, Atatürk’ün Bursa Belediyesi tarafından onuruna verilen ‘Son Balo’daki oynaması canlandırıldı. Atatürk’ün sahnede önce vals sonra zeybek oynamasının canlandırılması büyük beğeni topladı.
“CUMHURİYETİMİZİN IŞIĞI OLMAYA ÇALIŞTIK”
Gün boyu etkinlikler ve açılışlarla Cumhuriyet Bayramını kutladıklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cumhuriyetimizin yıl dönümü coşkusu bir nevi hücre tazelemesi gibi. Cumhuriyet bizim için çok önemli bir emanet. Bizde bu emaneti sonuna kadar taşıyacağız. Ülkemizin barışa, huzura ve en güçlü ülke olmaya ihtiyacı var. Biz bütün bunları başarabilecek bir altyapıya sahibiz. Cumhuriyetimizin ışığı olmaya çalıştık Beylikdüzü’nde. Bu akşamda fener alayımızla ve Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırlayarak güzel bir bayram yaşayacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!