Cumhuriyet için koşacaklar

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet için koşacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2012 13:02

Dünyanın dört bir yanından atletler bu kez Cumhuriyet için koşacak. Aralarında Olimpiyat, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında Türkiye’yi temsil eden milli sporcuların da bulunduğu binlerce kişi Cumhuriyet için ter dökecek.

Haberin Devamı

28 Ekim Pazar günü saat 09.00’da Zeytinburnu Belediye Başkanlığı binası önünden Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi tarafından startı verilecek olan 10 kilometrelik maratonda yaşlılar ve gaziler de yerlerini alacak. Bazı  vatandaşların hayvanları ile birlikte koşacağı yarışmada dereceye girenler, dünyada bir ilk olarak gerçek altın madalya ile ödüllendirilecek.

Olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında dereceleri bulunan milli atletlerin yanı sıra yaşlılar ve çok sayıda Kıbrıs gazisi bu kez Cumhuriyet için koşacak.  Zeytinburnu Belediyesi ile Beştelsiz Spor Kulübü, Cumhuriyet’in 89. yıl dönümü dolayısıyla 10 km parkurlu Cumhuriyet koşusu düzenliyor.

Startı 28 Ekim Pazar günü saat 09.00’da Zeytinburnu Belediyesi başkanlık binası önünden, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından verilecek olan yarışmada Galatasaray, Trabzonspor, Mercedes, Darülaceze ve Üsküdar Belediyesispor gibi kulüplerin atletleri de birincilik ipini göğüslemek için ter dökecek. Koşu için binden fazla kişinin kayıt yaptırdığı 10 kilometrelik yarışta birinciler 14 ayar gerçek altın madalya ile ödüllendirilirken, bu uygulama dünya spor tarihine de bir ilk olarak geçecek.

Yaşlılar ve gazilerin de kendi klasmanlarında derece elde edebilmek için mücadele edecekleri koşu Türkiye kros şampiyonu, Balkan şampiyonu, Avrasya Maratonu Türkler birincisi ile Gazi Koşusu birincisi arasında büyük bir çekişmeye sahne olacak. Profesyonel sporcuların yanı sıra 7’den 70’e herkesin iştirak edeceği koşu için bazı vatandaşlar köpekleri ile birlikte koşmak için kayıt yaptırdı.

Haberin Devamı

Dünya spor tarihinde bir ilk

Yarışma hakkında bilgi veren Başkan Aydın, bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdikleri Cumhuriyet Koşusu’na genci yaşlısı, kadını erkeği 1000 kişinin kayıt yaptırdığını söyledi. Yarışmaya aralarında Olimpiyat, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında ülkemizi temsil eden milli atletlerin yanı sıra çok sayıda engelli ve Kıbrıs gazisinin de kayıt yaptırdığını belirten Başkan Aydın, “Ayrıca Galatasaray, Trabzonspor, Mercedes ve Darülaceze spor kulüplerinden sporcular da Cumhuriyet için ter dökecek. Ancak koşuya 70 yaş üstü çok sayıda vatandaşımız da iştirak edecek. Bu bizi son derece heyecanlandırdı” diye konuştu.

Bu koşu ile dünya spor tarihinde bir ilki gerçekleştireceklerini de ifade eden Başkan Aydın, “Koşuda kendi klasmanlarında birinci olan sporculara 14 ayar gerçek altın madalya, ikincilere de 925 ayar gerçek gümüş madalya verilecek. Dünyada bugüne kadar yapılan tüm spor müsabakalarında dereceye girenlere hep altın kaplama madalyalar verildi. Ancak biz dünyada bir ilki gerçekleştirerek birincilere 14 ayar gerçek altın madalya vereceğiz. Bu uygulama dünya spor tarihine bir ilk olarak girecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!