Cumhuriyet Gazetesi'ne saldırı ihbarı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Gazetesine saldırı ihbarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 19:46

Cumhuriyet gazetesinin İstanbul’daki merkez binasıyla Ankara ve İzmir bürolarının önünde polis, saldırı ihbarı nedeniyle TOMA’lı, bariyerli önlem aldı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Gazetesine saldırı ihbarı

Cumhuriyet gazetesinin İstanbul Şişli’de bulunan merkez binasının önünde dün akşam 19.30 sıralarında iki TOMA ve bariyerlerle önlem alındı. Gazetenin bulunduğu İstiklal Sokak’ın her iki girişi de demir bariyerlerle çevrildi, sokak araç ve yaya girişine kapatıldı. Büyükdere Caddesi’ne çıkan ara sokakta da polis ekibi nöbet tuttu. Gazetenin Ankara ve İzmir’deki bürolarının önünde de polis güvenlik önlemi aldı.

 

Haberin Devamı

İHBARI EMNİYET İLETTİ

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay’ın ihbarla ilgili açıklaması Twittter hesabından ve gazetenin internet sitesinde yayınlandı. Cumhuriyet gazetesine yönelik bir saldırı ihbarı alındığının dün akşam üzeri İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerince iletildiği belirtilen açıklamada, bu çerçevede gazete binasında ve çevresinde emniyet görevlileri tarafından güvenlik önlemleri alındığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Gazetesine saldırı ihbarı

KARANLIK OYUNLAR


Polisin verdiği bilginin bundan ibaret olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Ülkemiz çok önemli ve tarihi bir seçime giderken, bu seçimin arifesinde kim tarafından, hangi amaçla yapıldığını bilmediğimiz kirli, karanlık oyunlar ya da cinayetlerin seçimleri etkilemeye yönelik olduğu anlaşılmaktadır.
Bu ihbar, sahte de, gerçek de olsa, planlayıcılarının amacına ulaşamayacağına inanıyoruz. Eğer, bizi yıldırmak, korkutmak amacıyla yapılmış planlı bir girişim ise, bu kirli senaryonun sahiplerine ve oyuncularına anımsatmak isteriz ki, bu gazetenin tarihi, böylesi badirelere, tehditlere rağmen özgürce yayın yapmanın tarihidir.”

Haberin Devamı

Cumhuriyet Gazetesine saldırı ihbarı

‘TÜRKİYE’DE GÜVENİN OLMADIĞI ATMOSFER VAR’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesine saldırı ihbarıyla ilgili şunları söyledi:

Cumhuriyet Gazetesine saldırı ihbarı

“Türkiye’de güvensizlik ortamının egemen olduğunu görüyoruz. Kişiler hayatlarından, sokakta gezerken bir olayla karşılaşmaktan ciddi endişe duyuyor. Eğer bir yere baskın yapılıp TV ekranları karartılıyorsa o başka bir sorun, gazetelere yönelik saldırılar başka bir sorun. Bir gazeteci açıkça ölümle tehdit ediliyorsa o başka bir sorun. Hürriyet gazetesi bir AKP milletvekilinin öncülüğünde basıldı, tehdit edildi o başka bir sorun. Şimdi de bir terör belası var. Ortadoğu’dan ithal edilen bir bela. IŞİD’in terörü var. 70 ilden IŞİD’e katılan var. 70 ilden insanlar kalkıp başka bir ülkeye terör amacıyla gidiyorsa o ülkede taban tuttuğunu gösterir. Güvenin olmadığı bir atmosfer var. Bu atmosferi yaratan AKP hükümetleridir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!