Cumhuriyet’e molotof Ergenekon’da

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet’e molotof Ergenekon’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2010 00:00

Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli atılmasına ilişkin 6’sı tutuklu 8 sanığın yargılandığı davanın, eylemin Ergenekon örgütünün hedefleri doğrultusunda işlendiği belirtilerek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 86 sanıklı birinci Ergenekon davası ile birleştirilmesine karar verildi.

İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Cumhuriyet Savcısı Ahmet Nuri Saraç, davanın Ergenekon davasıyla birleştirilmesini istedi. Sanık Bora Ballı, Seyhun Zaim ve Fatih Derdiyok’un avukatları, Saraç’ın birleştirilme yönündeki görüşüne katılmadı.
Bayram Demir’in avukatı Emin Emir ise davanın birleştirilmesini, bir yıl önce kendilerinin istediğini ancak delillerin toplanmasından dolayı bu aşamada birleştirmenin gerekli olmadığını savundu. Bedirhan Şinal’ın avukatı ise savcının görüşüne ilişkin cevap vermedi. Sanıklardan Boğaç Kaan Murathan olayla ilgisinin olmadığını iddia ederek “Bedirhan Şinal’ın iftiradan öteye gitmeyen tutarsız beyanlarıyla uzun zamandır tutukluyum. Ben kimseden talimat alarak bir şey yapan bir insan değilim, işadamıyım” diyerek tahliyesini istedi.
Mahkeme heyeti, sanıkların Ergenekon terör örgütüne yardım ettikleri iddiasıyla yargılandıklarını belirtti ve “Delillerin daha sıhhatli ve doğru takdir edilmesi, yargılama birliğinin sağlanması, iddia konusu Ergenekon örgütü ile ilgili olarak tüm delillerin İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce toplanmış olması hususları dikkate alınarak dava dosyası ile birleştirilmesi” yönünde karar verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!