Cumhuriyet Bayramı Maltepe’de Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Bayramı Maltepe’de Coşkuyla Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 23:37

Cumhuriyetin 92’ inci yılı, Maltepe’de fener alayı, havai fişek gösterileri ve konserler eşliğinde kutlandı. Fener alayı ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Maltepe Meydanı’nda konserlerle devam etti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’nci kuruluş yıl dönümü, Maltepe’de coşkuyla kutlandı. Maltepe Belediyesi’nin önünde toplanan binlerce Maltepeli, ellerinde Atatürk posterleri, bayrak ve meşaleler ile “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti”, “Türkiye laiktir, laik kalacak” ve “Savaşa hayır” sloganları atarak, Fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. “Hepimiz için Cumhuriyet” pankartı arkasında yürüyüş yapan ve “Daima sevgi kazanacak” tişörtlerini giyen binlerce Maltepeliye, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’da eşlik etti. Yoğun katılım ile gerçekleşen fener alayı yürüyüşü ilçe meydanında son buldu. Sonrasında ise Sanatçı Murat Dalkılıç, Maltepe Belediyesi Cumhuriyet etkinlikleri kapsamında, Maltepe Meydanı’nda sahne aldı. Birbirinden güzel şarkılarını Maltepeliler için seslendiren Dalkılıç, vatandaşlara coşkulu bir gece yaşattı.
“KARS’TAN EDİRNE’YE BARIŞ VE DOSTLUK HALAYLARININ ÇEKİLDİĞİ BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ”
Cumhuriyet Bayramı’nın Maltepe’de coşkuyla kutlandığını belirten, Başkan Ali Kılıç, "Türkiye’nin 81 ilinden Maltepe’de yaşayan hemşehrilerimiz var. Aslında bütün Türkiye, Bugün Maltepe’de buluşmuş durumda. Seçimlere giderken, insanların kardeşçe, yan yana durarak, birbirlerinin koluna girerek Bu kadar coşkulu bir şekilde cumhuriyeti anıyor olmaları, bizim için büyük bir mutluluk. Türkiye’de istediğimiz tablo bu. Kimsenin ötekileştirilmediği, her kesin kucaklaştığı, kardeşçe yaşadığı, Kars’tan Edirne’ye kadar, Samsun’dan Antalya’ya kadar barış ve dostluk halaylarının çekildiği bir Türkiye istiyoruz. Bunu da ancak Cumhuriyetle yaşatabiliriz diyoruz. Cumhuriyetimizin 92’inci yılı kutlu olsun" diye konuştu.
Cumhuriyet Bayramının insanları bir araya getirdiğini belirten Serkan Çakalkurt, "Birlik ve beraberliğimize çok ihtiyacımız olan şu dönemlerde Cumhuriyet Bayramı bizleri bir araya getiren önemli bir gün. Dolayısı ile insanlarımızın her şeye rağmen bu meydana gelebiliyor olmaları, bizim açımızdan çok güzel bir şey. insanlar toplu yerlerde durmaktan kaçınırken, Cumhuriyet sevgisi ile birlikte insanlar o korkularını bir kenara bırakıp bu meydanlara geliyor. Bu çok güzel bir şey" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!