Cumhuriyet Bayramı Gediz’de Törenlerle Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Bayramı Gediz’de Törenlerle Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 11:57

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 92. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı Törenleri Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 92. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı Törenleri Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde coşkuyla kutlandı.
28 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 13.00’da Gediz Kaymakamlık Binası önündeki Atatürk Büstüne Çelenk konulmasıyla başlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 92. Yıl Dönümü etkinlikleri, 29 Ekim Perşembe günü saat 09.30-09.45 arasında Kaymakamlık Makamında gerçekleştirilen Resmi Kabullerle devam etti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 92. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni için Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Gediz Belediye Hizmet Binası önüne geçildi.
Saat 10.00’da başlayan Cumhuriyet Bayramı Törenine Gediz Kaymakamı Avni Kula, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Milli Eğitim Müdür Ahmet Aydın, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende ilkönce Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.
Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Avni Kula, Cumhuriyet ve demokrasinin milletler için yüce ve en medeni yönetim şekli olduğunu belirterek, Atatürk’ün ilkeleri, muasır medeniyet düşüncesi ve söylemlerinden asla vazgeçilemeyeceğini söyledi.
Atatürk’ün emanet ettiği bu yüce değerlerin hiç taviz verilmeden korunması gerektiğini dile getiren Kaymakam Avni Kula, onun bu vazgeçilmez emanetinin öğrencilerle kuşaktan kuşağa aktarılacağını kaydetti.
Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
Mustafa Necib Alayeli (MNA) Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibinin gösterilerinin ardından Atletizm Şöleni düzenlendi ve daha önce çeşitli dallarda ödül kazanan öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
MNA Anadolu Lisesi Bando Takımı eşliğinde tüm okulların yaptığı tören geçişi töreni izleyen vatandaşlar arasında duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.
İlçe halkı tarafından büyük ilgiyle izlenen Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 92. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı Törenleri tüm vatandaşların alkışları arasında sona erdi. (MA-EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!