Cumhuriyet Başsavcısı Yurdagül’den yeni adli yıl mesajı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Başsavcısı Yurdagül’den yeni adli yıl mesajı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 16:57

Cumhuriyet Başsavcısı Yurdagül’den yeni adli yıl mesajı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, 2018-2019 yeni adli yıl açılışı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Anayasamıza göre devletin temelini teşkil eden üç ana erkten biri olan yargı erkinin bağımsız, tarafsız ve vatandaşın hizmet beklentisine uygun süratte ve etkinlikte hizmet üretmesi, bugün başlayan yeni adli yılda genelde ülkemizde ve özelde Adanamızda temel önceliğimiz olacaktır” dedi.
Yeni adli yıl dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, özverili çalışmalara devam edileceğini belirterek, “Emir ve talimatları mevzuat, akıl ve vicdan yerine, dış güç odaklarıyla bağlantılı bir organizasyondan alan mensupları eliyle, uzun süre yargı teşkilatına karabasan gibi çöken ve nihayet 15 Temmuz 2016’da hain bir darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün, yargı teşkilatımızda oluşturduğu tahribatın, milletin öz evladı hakim ve Cumhuriyet Savcıları eliyle giderilmesi sürecinde önemli bir mesafe alınmıştır. Bugüne kadar olduğu gibi 2018-2019 Adli Yılında da tüm yargı teşkilatı olarak hizmetin en iyisine layık olduğundan kuşkumuz olmayan yüce milletimizin adalet beklentisini adil, tarafsız, bağımsız, etkili ve süratli bir biçimde yerine getirmek amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin yürütülen özverili çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.
“TARAFIMIZ YÜCE MİLLETİMİZ VE DEVLETİMİZİN YANIDIR”    
Yeni adli yılın hayırlı olması temennisinde bulunan Yurdagül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizin içte ve dışta çok yönlü ve şiddetli saldırılara maruz kaldığı bu dönemde, genelde yargı teşkilatının ve özelde Cumhuriyet Savcılarının tarafı yüce milletimizin ve ilelebet payidar kalacağına inandığımız devletimizin yanıdır. Bu motivasyon ile yürütülecek çalışmalarda adalet, hakkaniyet ve insan hakları kavramları temel düsturumuz olacaktır. Anayasamıza göre devletin temelini teşkil eden üç ana erkten biri olan yargı erkinin bağımsız, tarafsız ve vatandaşın hizmet beklentisine uygun süratte ve etkinlikte hizmet üretmesi, bugün başlayan yeni adli yılda genelde ülkemizde ve özelde Adanamızda temel önceliğimiz olacaktır. Yeni adli yılın ülkemiz, Adanamız ve aziz milletimiz başta olmak üzere adaletin tesisi için çalışan hakim, Cumhuriyet Savcısı ve avukatlar ile tüm yargı çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyor, görevleri başında şehit olan meslektaşlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”  

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!