Cumhuriyet Başsavcısı Tan'dan tanışma toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Başsavcısı Tandan tanışma toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 17:39

Cumhuriyet Başsavcısı Tan'dan tanışma toplantısı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde göreve gelen Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Tan (37), basın mensupları ile düzenlediği tanışma toplantısında sorunları dinleyerek görüş alışverişinde bulundu.

Marmaris Adliyesi'nde terör savcısı olarak bir yıldır gören yapan İsmet Tan, bir ay önce Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Tan, bugün ilçede görev yapan basın mensupları ile makamında buluştu. Başsavcı Tan, gazetecilerin haberler konusunda yaşadıkları sorunları dinledi. Terör ve çete haberleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken konuları anlatan Cumhuriyet Başsavcısı Tan, yazılı bir açıklama da yaptı. Basın mensuplarının kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Tan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Balıkesir'in Edremit İlçesi ve Van'ın Çatak İlçesi'nde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptım. Marmaris'te bir yıl Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptıktan sonra Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandım. Basın mensuplarının zor ve meşakkatli bir mesleği olduğunu ve yine bu görevlerini ifa ederken doğru ve tarafsız olarak kamuoyunu bilgilendirme haklarının kutsal bir hak olduğuna inanıyorum. Ancak bu görev ifasında soruşturmanın gizliliği, kişilerin zedelenmemesi gibi hususlara riayet edilerek kamuoyunun aydınlatılması gerektiği kanaatindeyim. Çalışma dönemimde gerek kamuoyunu aydınlatma, gerek soruşturmaların gizliliği ve sağlıklı yürütülebilmesi açısından basın mensuplarımızla karşılıklı anlayış çerçevesi içerisinde bir dönem geçireceğimize inanıyorum."

Basın mensuplarının isteği üzerine birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Başsavcı Tan, gazetecilere görevlerinde başarılar diledi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!