Cumhurbaşkanlığı'nın özel polis timleri CAT'ler onların peşinde (3)

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığının özel polis timleri CATler onların peşinde (3)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 13:52

Cumhurbaşkanlığı'nın özel polis timleri CAT'ler onların peşinde (3)

Haberin Devamı

ŞEHİTLERİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Marmaris'te şehit düşen polis memurlarından birinin kente görevli Nedip Cengiz Eker, diğerinin ise Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin olduğu belirtildi.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Muğla Valiliği'nden çatışmayla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimiz Marmaris ilçesinde kalmış olduğu otelden ayrılmasından bir süre sonra darbe teşebbüsünde bulunan kişilerin, 3 askeri helikopterle otele saldırmaları üzerine çıkan çatışmada, biri Cumhurbaşkanlığı koruması, diğeri Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli olmak üzere 2 polis memuru şehit olmuş, 3 hafif yaralanma meydana gelmiştir. Güvenlik güçleri tarafından olayda kullanılan 2 helikoptere Marmaris'te el konulmuştur. 1 helikopter ise yapılan takip sonucu İzmir ilimizde yakalanmıştır. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 1 tuğamiral, 1 albay, 1 yarbay ve 1 üsteğmen hakkında gözaltı kararı verildi. Olaya karışan 25 kişi ise güvenlik güçlerince aranmaktadır."
VALİDEN YARALILARA ZİYARET
Öte yandan Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris Devlet Hastanesi'nde hafif yaralı olarak tedavi gören polis memurlarını ziyaret etti. Devlet büyüklerinin hakkıyla korunduğunu ve sağ salim uğurlandığını belirten Vali Çiçek, "Aziz vatanımız sizlere minnettardır. Vatanımızın milletimizin birliğine ve dirliğine kast edenlere emir verenleri gözaltına aldık. Hiç merak etmeyin. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları, birlik ve beraberliğimizle defedeceğiz. Bundan sonra daha çok çalışacağız daha çok üreteceğiz her zamankinden daha fazla bir ve beraber olacağız" dedi.
Yaralı polisler de "Ülke bu haldeyken rapor alalım eve gidelim dinlenelim diyemeyiz. Bir an önce tedavilerimizi yaptırıp görevlerinin başına dönmek istiyoruz. Bu hainler bitene kadar tükenene kadar görevimizin başındayız" diye konuştu.
Cavit AKGÜN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!