Cumhurbaşkanlığı Temsilcisinden öğrencilere: Matematik ve yabancı dil öğrenin

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığı Temsilcisinden öğrencilere: Matematik ve yabancı dil öğrenin
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 13:25

Cumhurbaşkanlığı Temsilcisinden öğrencilere: Matematik ve yabancı dil öğrenin

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- BURSA Uludağ Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen ‘Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye’ konulu programa katılan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul, gençlere matematik ve yabancı dil öğrenmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul, UÜ Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen ‘Değişen Küresel Ekonomi ve Türkiye’ panele konuşmacı olarak katıldı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın da takip ettiği toplantıda konuşan Hakan Yurdakul, Türkiye’nin genç nüfus olarak OECD ülkeleri ile kıyasla çok avantajlı bir konumda olduğunu belirtti. Yaşlılar ve çocukların sayısının ise her geçen gün arttığına vurgu yapan Yurdakul, “Eğitimli insan kaynağımız artıyor. Bu gelişme zamanla niteliğe de tekabül edecektir. Verimlilikte ise ciddi bir artış söz konusu. Gelir dağılımı ise son derece önemli bir konu. Türkiye, sosyal sınıfların olmadığı bir ülkedir. En azından çok belirgin değildir. Paranız varsa yukarı çıkarsınız, yoksa aşağı doğru düşersiniz. Türkiye, OECD ülkeleri arasında gelir dağılımının en iyi olduğu 5’inci ülke olarak belirlendi. Altyapı ve üst yapı yatırımlarında kamu ve özel sektör işbirlikleri olarak da iyi bir noktadayız” diye konuştu.

“MATEMATİK TEMEL BİR BİLİMDİR”

Devlet olarak öğrencilerden de bir takım beklentileri olduklarını kaydeden Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Yurdakul şunları kaydetti:

“Öncelikle ilk isteğimiz ve beklentimiz; matematik öğrenmenizdir. İki tane temel sorunumuzdan biri de matematik öğrenmektir. Matematik bir pozitif bilim değildir. Mühendislik bilimi de değildir. Matematik, bir temel bilimdir. Yani sosyalci, sayısalcı ya da ne olursanız olun, dünyayı anlamak için matematiği öğrenmek zorundasınız. Üzerine bir de istatistik koyabilirseniz, son derece güçlü bir muhakeme ve anlayış yetisine kavuşacağınıza inanıyoruz. İkincisi sizden dil öğrenmenizi bekliyoruz. Bu yine toplum olarak bizim beceremediğimiz bir konu. Burada sadece İngilizce’yi kastetmiyorum. Arapça, Rusça, Çin’ce ya da başka bir dil. Çünkü dil demek bir kültür demektir. O kültürü tanımadan, ülkeyi tanımadan o ülke ile işbirliği geliştirmek son derece zor oluyor. Eğer yarın lisanstan mezun olduktan sonra iyi işler yapmak istiyorsanız, matematiğin yanı sıra bir de mutlaka yabancı dilinizin olması gerekiyor. Yapabiliyorsanız, bir de yurt dışına gidin. Oralardaki hayatı ve kültürü gözlemleyin.”

REKTÖR ULCAY’DAN ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise konuşmasında öğrenci topluluklarının yaptıkları etkinliklerden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını vurguladı. Öğrencileri geleceğe hazırlamak adına yapacakları programlara özel olarak destek verdiklerini kaydeden Yusuf Ulcay; “Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için böylesi etkinliklere özellikle destek veriyoruz. Sizleri hayata hazırlamak için bu toplulukları destekliyoruz. Çünkü yarın sivil toplum örgütlerinin birer yöneticisi olabilmeniz adına bugün buralarda çalışmış olmanız sizlere önemli deneyimler kazandıracak. Bu istek ve azmi görmek bizleri elbette memnun ediyor. Sorgulayıcı bir nesil olduğunuzu göstermek adına, gelen konuşmacıları dinleyin ve not alın. Sorularınız ile de aklınıza takılanları daha berrak hale getirmeye çalışın. Programlara yoğun vakitlerinden zaman ayırıp sizlerle birlikte olabilmek adına katılan tüm konuklarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programın sonunda öğrenci topluluklarının temsilcileri ve Rektör Yusuf Ulcay, katılımlarından dolayı Hakan Yurdakul’a çiniden yapılmış Yeşil Türbe maketi hediye etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!