Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nda Cimbomlu sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nda Cimbomlu sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 00:00

Ankara Hiporomu’nda yapılan 73. Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nu, Beşiktaşlı jokeyi Gökhan Yıldız’la kazanan 3 yaşındaki İngiliz safkanı, sahibine 500 bin TL kazandırdı.

Haberin Devamı

CUMHURİYETİMİZİN 88. yıldönümünde dün Ankara Hipodromu’nda yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Koşuları nefesleri kesti.

73’üncü kez koşulan ve at yarışçılığı’nın klasikleri arasında yer alan 2400 metre mesafeli Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nda birinciliğe Necati Demirkol’un “Mitico” isimli safkanı ulaştı.

400 bin birincilik, 100 bin TL’de yetiştiricilik ikramiyesi olan Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nda 3 yaşlı İngiliz safkanı “Mitico” jokeyi Gökhan Yıldız ile diğer 17 rakibini geride bırakarak tarihe geçti.

/images/100/0x0/55ea0a37f018fbb8f86613a0

Ganyanı 30.80 veren “Mitico” günün büyük sürprizini gerçekleştirirken, Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi olan sahibi Necati Demirkol ve Beşiktaşlılığı ile bilinen jokeyi Gökhan Yıldız’a da Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı havaya kaldırma onurunu yaşattı. Necati Demirkol’a kupasını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan verdi.

Haberin Devamı

Necati Demirkol, sonucun kendisi için sürpriz olmadığını ifade ederek “Safkanıma güveniyordum. Gazi Koşusu’na katılamamıştık ama bu büyük ve anlamlı koşusu kazanmayı başardık. Çok mutluyuz” dedi.

Atları, Adalı’nın yüzünü güldüremedi

ŞİKE soruşturması kapsamında Metris Cezaevi’nde tutuklu olan Beşiktaş eski Asbaşkanı Serdal Adalı’nın atları Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nun favorileri arasında gösteriliyordu. Ancak, Adalı’nın “Dont Stop Me” adlı safkanı 6’ncı, “Hünkarın Kızı” da yarışı 16. bitirdi.

Cumhuriyet Koşusu Onurkaan’ın

650 BİN TL’lik birincilik ikramiyesi olan Cumhuriyet Koşusu’nu İhsan Altın’ın sahibi olduğu “Onurkaan” jokeyi Ahmet Çelik ile kazandı. 4 yaşındaki Arap safkanı 125 gün sonra pistlere muhteşem bir geri dönüş yaparken, çim pistteki geçilmezliğini de sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!