Cumhurbaşkanım beni Türk yapın

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanım beni Türk yapın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 00:00

Üç yıl önce ülkemize iltica eden Etiyopyalı atletin çağrısına kulak veren Gül, “Türkçe’yi bu kadar güzel konuştuğuna göre vatandaşlık işlemlerin de çabuk olur” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

MERYEM Hana Tanga’nın rüyası gerçek oluyor. Üç yıl önce Etiyopya’dan ülkemize iltica eden ve Türk vatandaşlığına geçmek için sabırsızlıkla bekleyen Meryem aradığı fırsatı Ankara’da buldu. 74. Büyük Atatürk Koşusu’nu ikinci sırada bitiren Meryem ile ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında ilginç bir diyalog gerçekleşti. “Sayın Cumhurbaşkanım beni ne zaman Türk yapacaksınız? Türk vatandaşlığı için müracaat ettim. Ancak işlemlerim çok uzadı. Bana yardımcı olur musunuz?” diyen Meryem’e, Gül, “Kızım.. Sen Türkçe’yi bu kadar güzel konuştuğuna göre vatandaşlık işlemlerin de çabuk olur. Merak etme” karşılığını verdi.
Hayalim gerçek oldu
Kürsüden mutlu inen Meryem, “Üç yıl bu günü bekledim. Hayalim gerçek oldu. Cumhurbaşkanımızla görüşme mutluluğuna eriştim. Üç yıldır ben Türkiye’de bir Türk kızı gibi yaşıyorum. Yarışmalarda giyemiyorum ama dışarda hep ay yıldızlı forma ve tişörtlerle dolaşıyorum. Kulübüm Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türk vatandaşlığı için başvurumu yaptı. Ancak şu ana kadar vatandaş olamadım. İki Avrupa Şampiyonası’nda kürsüyü Türk vatandaşlığına geçemediğim için kaçırdım. Antrenörüm Öznur Dursun ile sporumu çok geliştirdim. Bir an önce Türk pasaportuma kavuşup Türkiye adına yarışmak istiyorum” dedi.
Erdoğan soyadını alacak
Türk vatandaşlığı işlemlerine başlandıktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın soyadını almak istediğini söyleyen 19 yaşındaki Meryem, üç yıl önce iltica yolu ile Türkiye’ye gelmişti. Antrenörü Öznur Dursun ile çalışmalara başladıktan sonra dereceleri hızla yükselen Meryem, katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler almıştı.

Haberin Devamı

MÜJDEYİ KÜRSÜDE ALDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Beni ne zaman Türk yapacaksınız?” diyen Meryem Tanga’ya müjdeyi kürsüde verdi. Gül’den söz alan Tanga’nın sevinci gözlerinden okunuyordu.

Ambulans var sağlıkçı yok

ANTALYA’da düzenlenen Atatürk Koşusu’nda sağlık skandalı yaşandı. Koşu için gönderilen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait ambulansta sağlık görevlisinin olmaması dikkati çekerken, yarış sırasında nefes almakta zorlanan bazı sporculara ilk müdahaleyi antrenörleri yapmak zorunda kaldı. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu, “İlimizde şu anda 10 organizasyon var ve çok yoğunuz. Bazen aksaklıklar da oluyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!