Cumhurbaşkanı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi'ni açtı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesini açtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 15:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi açılışında konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

Geçmişten geleceğe bir köprü olma iddiasındaki üniversitemizin kendi ihtiyaçlarına göre düzenlenmiş bu külliye ile dağınık görüntüsünden kurtulacağına inanıyorum. Ankara’daki 5. devlet üniversitesi olan üniversitemizi 2010 yılında kurduk. Yerli ve yabancı hoca kadrosuyla her geçen gün araştırma üniversitesi kimliğine her geçen günü daha çok bürünüyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin yakaladığı ivmeyi devam ettirerek yakında beynelmilel bir üniversite olmayı başaracağına inanıyorum. Esenboğa Külliyesi’nin bulunduğu Çubuk Ovası’nın bizim tarihimizde önemli bir yeri var. Burası Osmanlı Sultanı Yıldırım Beyazıt Han ile Timur arasında 1402 Ankara Savaşı'nın yaşandığı topraklardır. Dönemin en büyük ve en güçlü iki Müslüman Türk devleti karşı karşıya gelmiş, çok kanlı bir savaşa tutuşmuşlardı.

Ankara Savaşı’nın İstanbul’un fethini 50 yıl ertelediği kabul edilir. Ankara Savaşı’nın sebep ve sonuçları itibariyle günümüze ayna tuttuğuna inanıyorum. Maalesef bugünlerde de İslam Dünyası büyük bir fetret devri yaşıyor. Medeniyet içi çatışmalar, kardeş ülkeler arasındaki gerilimler Müslümanların enerjisinin tükenmesine yol açıyor. Müslümanlar kendi kapı komşularına adeta düşman nazarıyla bakıyor. Bu durumdan en büyük faydası ise İslam Dünyası’nın hasımları sağlıyor. Müslümanların kaynaklarını, petrolünü, altınını, hatta alın terini sömüren ülkeler kazanç sağladıkları bu tablonun devamı için her türlü senaryoyu devreye alıyorlar. Müslümanların ayağa kalkmaması için mevcut krizleri çözmek yerine sorunlar daha da derinleşiyor. Yıllarca bize Arapların bize ihanet ettiği, sırtımızdan hançerlediği söylendi. Gerçek hadiseler yerine ikame edilen safsatalarla insanlar birbirine hasım kılındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!