Cumhurbaşkanı Körfez’e gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Körfez’e gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 23:24

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın Körfez krizinin çözümü için üç ülkeyi kapsayan diplomasi trafiğinin ayrıntıları belli oldu.

Haberin Devamı

Erdoğan, 23-24 Temmuz’da Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’a giderek temaslarda bulunacak. İlk olarak Suudi Arabistan’a gidecek olan Erdoğan, krizin diyalog, diplomasi ve sağduyuyla çözüme kavuşturulmasını isteyecek.

İLK DURAĞI SUUDİ ARABİSTAN

Cumhurbaşkanı Suudi Arabistan’ın ardından Kuveyt ve Katar’a geçecek. Erdoğan, krizin diplomasiyle çözülmesi gerektiğini kaydederek bölgede barış, huzur ve istikrarın önemine işaret edecek.

ÇÖZÜMÜN ANAHTARI RİYAD’DA

Cumhurbaşkanı, “Gerilimin düşürülmesi, yaptırımların kaldırılması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Krizin çözümü için vakit kaybetmeden sağduyuyla hareket ederek, yumuşama dönemine girmemiz gerekiyor. Körfez’deki kardeşlerimizin kendi aralarında daha güçlü bir dayanışma içinde olmalarını bekliyoruz. Özellikle Suudi Arabistan, Körfez’in büyüğü olarak, krizin adeta anahtarı konumundadır. İslam dünyasının içinde bu tür dargınlıklar, kırgınlıklar bize yakışmıyor” mesajı verecek.

Haberin Devamı

BİLGİ NOTU

5 Haziran’da Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn, Müslüman Kardeşleri de dahil ederek terör örgütlerine destek verdiği gerekçesiyle Katar’a abluka uygulamaya başlamıştı. İran ile ilişki seviyesini düşürmesini, Türkiye’ye verilen askeri üs izninin de iptal edilmesini istemişlerdi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!