Cumhurbaşkanı Gül'den pilot selamı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gülden pilot selamı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2010 16:49

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TAI Tesisleri'ni ziyaretinde pilot montu giydi, modernizasyonu devam eden bir F-16'nın kokpit koltuğuna oturup, pilot selamı verdi. Gördükleriyle gurur duyduğunu belirten Gül, “İnsan büyük zannediyordu, ama oturunca tam tek kişilik” diyerek pilot koltuğunun darlığından yakındı.

Haberin Devamı

GÜL F-16'YA BİNDİ, PİLOT SELAMI VERDİ / Foto Galeri

Cumhurbaşkanı Gül, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) TAI Tesisleri'ni ziyaret etti. Gül, TAI'ye gelişinde, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayi Müsteşarı (SSM) Murad Bayar, TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Buradaki özel defteri imzalayan Cumhurbaşkanı Gül'e gümüş kartal ile üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu olan bir ebru çalışması hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Gül, kendisine verilen brifing ardından TAI tesislerini dolaştı. Gül ilk olarak yerli ve yabancı F-16 savaş uçaklarının modernizasyonunun yapıldığı hangarı gezerek, yetkilerden bilgi aldı. Gül burada modernizasyonu devam eden bir F-16 savaş uçağının kokpitine bindi. Üzerine, kolunda Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan bir pilot montu giyen ve şapka takan Cumhurbaşkanı Gül, pilot koltuğunda gazetecilere ‘pilot selamı' verdi. Bir pilot, Cumhurbaşkanı Gül’e kokpit koltuğuna nasıl binileceğini de uygulamalı olarak gösterdi. Kokpitten indikten sonra gazetecilerin, sorusu üzerine, “İnsan büyük zannediyordu, ama oturunca tam tek kişilik. Her şeyden önce gurur verici. Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:
“Herkesin aslında Türkiye’deki bu gurur verici ve özgüveni artırıcı bu büyük başarıları takip etmesi gerekir. Bugün TAI’de gördüklerim beni gerçekten çok gururlandırdı. 5-10 sene sonra dünyanın en gözde kurumlarından birisi olacak. Şu anda da öyle. Dünyanın en büyük uçak şirketlerinin önemli parçaları burada üretiliyor. İşte gördüğünüz gibi F-16'lar dünyanın birçok yerine buradan satılıyor. Bunların hepsi burada yapılıyor. Türkiye'nin ihtiyacı olar yeni projeler var. TAI'nin çok güçlü ayağa kalktığını büyük bir gururla öğrendim. Burada 1500 mühendis; 1500 teknisyen, 1500 tane için demiyorum, 1500 mühendisin burada çalıştığını düşünürseniz, 700'ün üzerindeki mühendisin araştırma-geliştirme faaliyetlerinde olduğunu düşünürseniz, burada nelerin yapıldığını, nelerin yapılacağını en iyi şekilde tahmin edebilirsiniz.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, Bakan Gönül'ün tesislerin bugünkü durumuna gelmesinde büyük emeği olduğunu anlatırken, “Göreve geldiklerinde buralar durmak üzereydi neredeyse. Buralarda faaliyet yoktu. Ama bugün demin söylediğim rakamlara ulaşmış ve büyük işler yapan bir kurum haline gelmiştir” dedi. “Hep beraber bu başarıların arkasında olacağız. Yeri geldiğinde her türlü desteği de vereceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:
“Uzay sanayi ile ilgili de burada çok önemli projeler gerçekleştiriliyor. Günü geldiğinde herkes bunları duyacak, görecek. Bunlar Türkiye'nin çok büyük başarılarıdır. Herkesin bunları gözden kaçırmamasını isterim. Bütün vatandaşlarımızın, herkesin de. Günlük birçok kavga, çekişme hepsi gelip geçici şeylerdir ama kalıcı olan Türkiye'yi yücelten, yükselten, büyük itibar ve bize büyük özgüven kazandıran işte tesisler buralardır.”

Haberin Devamı

Son yıllarda çok önemli stratejik kararlar alındığını ve bu kararların çok değerli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Önemli kararlar alınıp, önemli talimatlar verildikten sonra bunun arkası muhakkak gelir. Türk bilim adamaları, mühendis ve yöneticileri bunu başarabilecek durumdadır ve başarmaktadırlar” diye konuştu.

Hangardaki Türk Özgün İnsansız Hava Araçları (TİHA) bölümünü de gezen Cumhurbaşkanı Gül, milli olarak üretilen ‘ANKA’ insansız hava aracını yakından inceledi. Gül daha sonra insansız hava aracının kontrol merkezine geçerek, simülatörünü kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!