Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele ateş açıldı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğanın kaldığı otele ateş açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 04:47

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otele helikopterlerden ateş açıldı. Helikopterlerden inen ağır silahlı kişiler, daha sonra oteli abluka altına aldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'ten ayrılmasının ardından, konakladığı otele 2 ya da 3 helikopterden ateş açıldı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, otel üzerinde bir süre hareketsiz kalan helikopterlerden yüzleri maskeli ve ağır silahlar taşıyan 10-15 kişilik bir grup indi.

Erdoğan'ın konakladığı Yazıcı Grand Mares Otel'i abluka altına alan silahlı kişiler hala bölgede bulunuyor. Silahlı gruptan bölgede bekleyen vatandaşların üzerine ateş açıldığı öğrenildi.

Açılan ateş sırasında ilk belirlemelere göre 5 polis memurunun yaralandığı, çıkan çatışma nedeniyle yaralıların hastaneye sevk edilemediği belirtildi.
Yaşanan olaylar üzerine polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

2 ŞEHİT VE YARALILAR VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yaptıktan sonra ayrıldığı otele, iki askeri helikopteri havadan, komando oldukları görülen subay ve astsubaylar ise, karadan ablukaya alındı. Askerlerin bir kısmı otele girerken, bir kısmının dışarı beklediği görüldü. Polis ise askerle arasında başlangıçta bulunan yaklaşık 1 kilometrelik mesafe, daha sonra kısaldı. Özel harekat polisleri ile kalkışmaya teşebbüs eden askerler çatışıyor. Polis telsizinden, 2 polis memurunun şehit olduğu beş polis memurunun yaralandığı anonsu yapıldı.

Haberin Devamı

MUĞLA VALİLİĞİ’NDE KRİZ MASASI KURULDU

Muğla Valiliği’nde, Vali Amir Çiçek başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Gelişmeler burada değerlendirilmeye başlandı.

ERDOĞAN AÇIKLADI: BENDEN SONRA ATEŞ AÇILDI

Öte yandan, Atatürk Havalimanında açıklamalarda bulunan Erdoğan şöyle konuştu: 

"Ben Marmaris'teydim. Ben ayrıldıktan sonra oraları bombalamışlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!