Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın havacı yaveri Antalya’da yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın havacı yaveri Antalya’da yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 13:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın havacı yaveri Yarbay Erkan Kıvrak’ın, Antalya’nın Lara-Kundu bölgesindeki bir otelde Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı. Ankara’dan gelen özel istihbarat üzerine, darbe girişiminden 1 gün sonra yani 16 Temmuz Cumartesi günü harekete geçen ekipler, otele baskın yaparak Kıvrak’ı gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Kıvrak’ın sahte kimlik taşıdığıyla ilgili bilgiyi ise doğrulamadı. Kıvrak’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Antalya’daki Eto’o Vakfı’na ilişkin programı nedeniyle Kundu’daki otele yerleşmiş olabileceği belirtilirken, bu konudaki soruşturma Ankara’da devam ediyor.

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, girişimin öğrenilmesiyle birlikte polisin çok hızlı hareket ettiğini, bu işe niyeti olan askerlerin hareket etmeye fırsatının kalmadığını söyledi. İlerleyen saatlerde darbe girişiminin başarısız olacağının anlaşılmasıyla birlikte niyeti olanlar varsa onların da vazgeçtiğini belirten Müdür Tonbul, "İlk anda yaptığımız hareket, özel timleri kışlaların önüne göndermek oldu. Polisimize ’Kışlalardan asker ve araç çıkmayacak. Girişimde bulunan olursa vurun’ emrini verdik" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gözaltındaki 3 subayın sorgusunun sürdüğünü, Antalya’da yakalanan Tuğgeneral Adnan Arslan ile Hava Yarbay Erkan Kıvrak’ın Ankara’ya gönderildiğini belirten Cemil Tonbul, soruşturmanın sürdüğünü, yeni gözaltılar olabileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!