Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık mesajı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık mesajı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2016 02:10

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Kilis’teki iftarda Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık müjdesi verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün 7 Aralık Üniversitesi’nde Kızılay’ın verdiği iftarda Kilisliler, Suriyeli sığınmacılar, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

BAZI SOYSUZLAR VAR
“Vatansız olmak çok zor fakat vatanından ayrı kalmak çok daha zor. Tabi bazı soysuzlar var. Onlar için millet, devlet hiç ifade etmez. Sorsanız küresel yakıştırmalar yaparlar. Kendini bilmeyenlerin vatan diye bir derdi elbette olmaz. Burada bulunan muhacir ve ensar tüm kardeşlerim vatanın ne demek olduğunu çok iyi bilir. Bizim ülke olarak resmi sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız başkadır. Gönül sınırlarımızın hududu biziz kardeş olarak. Vatanınızdan uzak değilsiniz. Sadece evinizden, toprağınızdan uzaksınız.

Bu akşam bir müjde vermek istiyorum. Kardeşlerimizin içerisinde inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler var. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığımızın attığı adımlar var. Bakanlığımız oluşturduğu ofisle takip etmek suretiyle bu kardeşlerimize, bu yardımı, bu desteği yaparak vatandaşlık imkanını vereceğiz.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

BABAN GİBİ OLMAZSIN DİYORDUK
Türkiye olarak Suriye konusunda 6 yıl önce neredeysek bugün de aynı yerdeyiz. Suriye’nin başındaki zalimdir bu işi buraya getiren. PYD’li YPG’li teröristten, DAEŞ’liden daha ileri bir teröristtir. Bunun hesabını, bedelini çok ağır ödeyecektir. 6 yıl önce Suriye halkının sesine kulak verilsin, bunlar güçle baskıyla olmaz diyorduk. Bugün de aynısını söylüyoruz. Kendisiyle ailecek görüşüyorduk. ‘Baban gibi olmazsın’ diyorduk. Gülüyordu. Demek ki iki dünyası vardı. 6 yıl içerisinde gerçek dünyası ortaya çıktı. Medeniyet ülkesi, tarih ülkesi Suriye’ye bu adam yazık etti. Dış güçlerin müdahalesi olmasaydı, terör örgütleri karıştırılmasaydı, rejim olmasaydı bugün Suriye özgür bir ülkeydi.

ATEŞİ KAYNAĞINDA SÖNDÜRELİM
DAİŞ denilen bu amaçla ortaya sürülmüş bir kukladır aslında. PYD YPG örgütler aynı amaçla güçlendirilmiş taşeronlardır. Avrupa ülkelerinde birkaç terör eylemlerinin ardından nasıl bir telaş, panik yaşadıklarını gördük. Buradan bir kez daha batıya ve tüm dünyaya bu ateşi kaynağında söndürme çağrısı yapıyorum. Mevcut rejimin Suriye halkını bir arada yaşatma kabiliyeti kalmamıştır.”

 

BAKMADAN GEÇME!