Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na : Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Kılıçdaroğluna : Atatürk Havalimanında kaçıyordun
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 18:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na : Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

- 15 Temmuz gecesi yazılan kahramanlık destanını hatırlatmak istiyorum. Orada F-16'lar karşısında yılmayan gençler vardı. Ama Kılıçdaroğlu sen nerdeydin ? Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun. Halbuki biz seninle Atatürk Havalimanı'nda buluşabilirdik. Ama yoktun. Neymiş, Bakırköy'e gitmiş.

- Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı çıkanlar, dün üniversite önlerinde bizim böşörtülü kızlarımızı boynu bükük bekletenlerin ta kendileridir.

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ, İstanbulDHA



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonunda düzenlenen 4. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gençlik Buluşması Programında konuştu. 15 Temmuz gecesini hatırlatan ve özellikle gençlerin F-16'lar ve tanklar karşısında büyük kahramanlıklar gösterdiğini söyleyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, " Kılıçdaroğlu sen neredeydin ? Atatürk Havalimanında kaçıyordun. Halbuki biz seninle Atatürk Havalimanında buluşabilirdik. Ama yoktun. Neymiş, Bakırköy'e gitmiş" dedi.

ADAM PROFESÖR AMA MAALESEF KİRACI



En büyük arzularının elinde molotof olmayan, taş olmayan, onun yerine kalem ve bilgisayar olan genç nesiller görmek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan," Hangi siyasi fikre sahip olursa olsun, gençlik okumalı, araştırmalı, sorgulamalı. Zihnini birilerine asla kiraya vermemeli. Pensilvanya'ya kiraya verenler gibi olmamalı. Adam profesör ama maalesef kiracı" diye konuştu.

EY KILIÇDAROĞLU, SEN O 15'LERİ GÖRDÜN MÜ ?



Çanakkale destanını yazanların bir çoğunun çocuk yaşta olduğunu hatırlatıp yeniden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, " Sizler Seyit Onbaşılar, Yahya Çavuşlar ve başlarında Gazi Mustafa Kemaller olmak üzere, Çanakkale destanının yazmış bir neslin evlatlarısınız. Öyle ki düşmanlarımız bile Çanakkale'de şehit düşen askerlerimizi 'vakti gelmeden solan gül goncasına' benzetmişlerdir. Çünkü bu savaş körpe fidanların, ana kuzusu 15'lilerin savaşıydı, Ey Kılıçdaroğlu sen o 15'leri gördün mü ?"şeklinde konuştu.

'GAZİ MUSTAFA KEMAL'İN PARTİSİNİN BAŞIYIM' DİYORSUN...



Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " 'Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başıyım' diyorsun. Ne diyor Gazi Mustafa Kemal, 'gençler Cumhuriyeti size emanet ediyorum' diyor. Her şey ortada. Çanakkale ayağında çarığı olmayan, doğru dürüst üniforması olmayan, silahında mermisi olmayan o genç Mehmetçiklerin savaşıydı. İşte sizler, tüm imkansızlıkları, tüm yokluk ve yoksulluklara rağmen, tarihe 'Çanakkale geçilmez' diye yazanların torunlarısınız"dedi.

"ATATÜRK HAVALİMANINDA BULUŞABİLİRDİK"



"Bazı gafiller ülkemize baktıkça yeni Sevrler'in hayalini kurabilir" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Ama ben bu muhterislere, 15 Temmuz gecesi yazılan kahramanlık destanını hatırlatmak istiyorum. Orada F-16'lar karşısında yılmayan gençler vardı. Tankların karşısında yılmayan gençler vardı. Helikopterlerden atılan mermilerden yılmayan gençler vardı. Ama Kılıçdaroğlu sen nerdeydin ? Atatürk Havalimanı'nda kaçıyordun. Halbuki biz seninle Atatürk Havalimanı'nda buluşabilirdik. Ama yoktun. Neymiş, Bakırköy'e gitmiş. Destan yazan gençliği ben karşımda görüyorum. Destan yazacak gençliği de karşımda görüyorum.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKUMET SİSTEMİNE KARŞI ÇIKANLAR...



28 Şubat döneminde üniversitede uygulanan başörtüsü yasağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini dinleyen gençlere, " Bizim genç kızlarımızı üniversite kapıları önünde boynu bükük bekletmediler mi ?" diye sordu. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Şu anda bu Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı çıkanlar, dün üniversite önlerinde bizim başörtülü kızlarımızı boynu bükük bekletenlerin ta kendileridir. İkna odalarını kuranlar onlardı. İkna odalarında bizim kızlarımızı inim inim inleten onlardı. İşte ben o kızlardan 2 tanesinin babasıyım. Ama onların böyle bir derdi yok. Ama bizim öyle bir sorunumuz vardı. Biz damdan düştük. Damdan düşerek buralara geldik. Biz inanç özgürlüğü nedir biliriz. Biz düşünce özgürlüğü nedir biliriz. Hak ve özgürlükler nedir biliriz. Ama bunların kitabında böyle bir şey yok.

"ŞAKAĞIMA SİLAH DAYAYANLARLA BİRLİKTE YÜRÜYENLER"



İşte buyurun. Şu anda İsviçre'de benim posterimi devasa yapıp, şakağıma silah dayayanlar kimse, onlarla beraber yürüyenler kimse, şu anda bunlar burada yine işbirliği yaptılar. Gençler soruyorum. Hayır diyenler kim ? Kandil hayır diyor. Kandil'in verdiği talimatla Avrupa'da ve Türkiye'de şuanda çalışmalar yürütülüyor. İmralı 'hayır' diyor. Pensilvanya 'hayır' diyor. Daha sormaya gerek var mı gençler. Onlar 'hayır' dediğine göre biz istikamet üzereyiz. Doğru yoldayız...

BERAT ALBAYRAK GENÇLERE EVET İÇİN ÇALIŞIN ÇAĞRISI YAPTI



Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önce konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, salonu dolduran gençlere, " Şimdi, hakiki yerli ve milli neslimizin ihyası için medeniyetimizin tekrardan inşaası için, yeniden Büyük Türkiye için sizler, her zamankinden çok çalışarak, evet için çok çalışmaya var mıyız ?" dedi.







BAKAN SAYAN'I YANINA ÇAĞIRDI



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konuşmasının sonunda Osmanlı İmparatorluğu'nun en geniş sınırlarını gösteren tarihi bir harita hediye edildi. Gençlerle hatıra fotoğrafı çektirmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan protokolde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan'ı yanına çağırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!